Viljandi otsib abivajajatele sotsiaalmaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus kuulutas välja avaliku konkursi, et leida eakate ja puuetega inimeste tarbeks 1000-ruutmeetrine üüripind, mis tooks praegu sotsiaalmaja teenust pakkuvad asutused ühe katuse alla.

Linnapea Loit Kivistiku sõnul tahab linnavalitsus leida üüripinna, mis ühendaks Viljandimaa puuetega inimeste nõukoda, Viljandi päevakeskust ning erinevaid eakate liite ja ühinguid.

«Praegu on Viljandis mitu asutust, mis pakuvad eakatele ja puuetega inimestele erinevaid teenuseid. Tihti käib aga üks kodanik päevas mitmes asutuses ning peab seetõttu läbima teekonna, mida saaks vältida,» rääkis Kivistik. «Meie eesmärk on nimetatud asutused tuua ühe katuse alla ning nii pakkuda abivajavatele linnakodanikele võimalikult head ja mugavat keskkonda.»

Üüripinna ligikaudne suurus peaks olema 1000 ruutmeetrit ning see peaks paiknema ühistranspordi peatuse lähedal Viljandi kesklinna piirkonnas. Üüripinna kõik ruumid peavad asuma ühes hoones. Oluline on, et üüripinnal on ratastooliteede ja lifti abil tagatud juurdepääs puuetega inimestel. Puuetega inimeste erivajadustega peab arvestama ka kogu kompleksi välja- või ümberehitamisel. Täpsemate üüripinna nõuetega on võimalik tutvuda Viljandi linna kodulehel.

Pakkumusi on Viljandi Linnavalitsusele võimalik esitada 28. veebruaril kella 14-ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles