Kirjanditeemad vastasid koolirahva ootustele

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal kirjutas Viljandimaal lõpukirjandit 474 noort. Pildil  on Kitzbergi gümnaasiumi abituriendid.
Eelmisel aastal kirjutas Viljandimaal lõpukirjandit 474 noort. Pildil on Kitzbergi gümnaasiumi abituriendid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Küpsuskirjandi teemade valikuga jäid rahule nii õpilased, kes said esimest korda tuge teemadele lisatud selgitavast tekstist, kui õpetajad.


Jakobsoni gümnaasiumi emakeeleõpetaja ja lõpuklassi juhataja Juta Klettenberg ütles, et temale tänavused küpsuskirjandi teemad meeldisid.



«Lemmikut mul polnud, aga valik oli suur ja arvesse oli võetud erinevaid huve,» lausus ta.



Lõpukirjandit kirjutati Jakobsoni koolis seitsmes klassiruumis ja seega polnud õpetajal eksamist täit ülevaadet, kuid talle jäi mulje, et noored kirjutasid eri teemadel. «Eks seegi näita, et igaüks leidis just endale meelepärast,» lausus Klettenberg.


Sama kooli abiturient Gert Guriev sai oma koolikaaslastega vesteldes teada, et üsna palju valiti esimest, seitsmendat ja viimast teemat. Ka Guriev eelistas arutleda esimesel teemal ehk uue sajandi väljakutsete üle.

«Olin selleks valmistunud,» ütles ta, viidates sellele, et käsitletavad valdkonnad on aastate kaupa üsna ühesugused.

Tarvastu gümnaasiumi emakeeleõpetaja Helle Soots oleks abituriendina valinud kirjutamiseks eneseleidmise teema, nagu seda tegid paljud tema õpilased. Tarvastu koolis eelistasid noored kirjutada veel sellest, et loodus ei andesta vigu, kuid valiti ka kõiki teisi teemasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles