Kopsakaid lotovõite on jagunud ka Viljandimaale

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loto nõunik Evi Kits
Eesti Loto nõunik Evi Kits Foto: Toomas Huik / Postimees

Paaril euroraha aastal on Viljandi linna või maakonna elanikud noppinud muljetavaldavaid lotovõite. Suurimad neist võideti mullu.

Eesti Loto nõunik Evi Kits ütles, et üle kümne tuhande euro küündivaid võite läks eelmisel aastal viljandimaalaste kätte viis, aasta varem kolm. Sinna hulka on arvatud ka need võidud, mida tõid viljandimaalastele mujalt Eestist ostetud piletid.

Kitse sõnul ei olnud aga vastupidiseid juhtumeid, kus nõnda suure võidu oleks saanud mõne muu maakonna elanik, kes oleks pileti ostnud Viljandimaalt.

Tippude tipud

Suurim summa tuli meie maakonda mullu detsembris, mil internetist ostetud Viking Lotto pilet tõi täistabamuse ehk riikidevahelise jackpot’i, 313 795 eurot. Kroonidega harjunud inimene võib summa Eesti kadunud rahasse ümber panna ja siis saab rääkida peaaegu viiest miljonist kroonist.

Teisele kohale platseerus mullu aprillis Viking Lotto kohaliku jackpot’i ehk 5 + 1 võidutasandiga saadud 76 128 eurot. Nii selle kui eelmisena nimetatud suurtabamuse toonud pileti oli võitja ostnud internetist. Summad on siinkohal ümardatud euro täpsuseni.

Kolmas Viljandimaale tulnud suurtabamus oli jaanuaris kiirloteriiga Kingiloos võidetud 40 000 eurot.

Nagu Evi Kits ütles, jäi tunamullu Viljandimaalt pärit suurimaks võiduks 22 527 eurot. Selle tõi märtsis Viljandist Brigitta ärist ostetud Bingo loto pileti täismäng.

Sama lotomängu sama võidutasand andis ka suuruselt teise võidu, 20 087 eurot. Viljandi elanik ostis selle pileti jaanuaris Põltsamaalt. Kolmandaks suurvõiduks jäi 15 000 eurot, mille keerutas viljandimaalane oktoobrikuul pealinnas lotostuudio Summi rattal.

Sel aastal on tulnud maakonda üks 10 000 piirini küündinud võit — täpselt nii suure summa andis viljandlasele lotofirma uus kiirloterii Lemmik.

Huvi kasvab

Iseloomustades Eesti lotohuvi üldiselt, ütles Evi Kits, et kõigist arvloteriidest on kõige populaarsem Viking Lotto ja kiirloteriidest Super Summ. Vähim ostetakse Keno lotot, kuid sellel on kõige kindlam mängijaskond ja samas on see kõige ostetavam lotopilet interneti vahendusel — 57 protsenti Keno pileteid soetatakse just neti teel.

Kitse andmeil osteti mullu Eesti Loto pileteid kokku 42,8 miljoni euro väärtuses. Aasta tagasi kulutati Eestis selle peale 36 ja kaks aastat tagasi 35,1 miljonit eurot. Mulluse suure kasvu andis tema sõnul arvloterii Eurojackpot, mida sai Eestis mängima hakata märtsist.

Eesti kõigi aegade suurim lotovõit on 733 813.52 eurot. Selle võitis eelmise aasta 14. märtsil Viking Lottoga Tartus elav 30. aastates pereema. Ta oli pileti ostnud kaks päeva varem kell 21.53 interneti vahendusel Eesti Loto koduleheküljelt. Kolme mänguväljaga piletil valis numbrid arvuti ehk pliks-plaks-süsteem. Teisi võite pilet ei andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles