Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välis-Eesti noortele tuleb keelelaager

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed kuulutas välja konkursi, et korraldada väljaspool Eestit elavatele eesti noortele tänavu suvel keelelaager.

Laager võimaldab Eestist pärit noortel saada organiseeritud ja sihipärast keeleõpet, suhelda eestlastest eakaaslastega, sportida, osaleda ühistegevustes ja ekskursioonidel ning tutvuda Eesti ja selle kultuuriga.

Keelelaagris osalevad väljaspool Eestit elavad eesti juurtega noored vanuses 13—18 aastat. Osalised valib sihtasutus Meie Inimesed. Kokku osaleb keelelaagri kolmes vahetuses 90 noort.

Edgar Savisaar: mina usun Eestisse

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul sai keskerakondlasest riigikogu liiget Yana Toomi intervjueerinud vene ajakirjanik artikli teema Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmelt.

Ajalehe «Postimees» küsimusele, kas ta nõustub Toomi arvamusega, et eestlased on väljasurev rahvas ja eesti keel väljasurev keel, vastas Savisaar: «Kui senine parempoolne kurss jätkub, siis kindlasti, kuid mina usun, et eestlased oskavad ennast ja oma maad hoida ning valivad euroopaliku sotsiaal- ja majanduspoliitika, mis annab võimaluse meie rahvuse kestmiseks. Mina usun Eestisse.»

Savisaar märkis, et Keskerakond on nii sõnades kui tegudes alati seisnud Eesti eest ega kavatse sellest lahti öelda. Reaktsioone Toomi väljaütlemisele hindas ta tagasihoidlikuks.

«Reageerinud on ainult IRL ja sedagi vaid sellepärast, et Vene ajakirjanik laenas oma loo teema ja pealkirja ju Margus Tsahkna 11. oktoobril «Postimehes» ilmunud artiklist «Eesti riik põeb surmatõbe»,» lausus Savisaar.

Tsahkna kirjutas oktoobris ilmunud arvamusloos, et kui Eestis sündide arvu suuremaks ei saa, sureb rahvas välja.

Riigikogu keskerakondlasest saadik Yana Toom ütles vene ajakirja «Russki Reportjor» ajakirjanikule, et eesti keel on väljasurev keel ja eestlased väljasurev rahvas.

«Kui minult küsitakse eesti keele perspektiivi kohta, siis tuletan meelde, et Mooses mitte asjata ei viinud juute 40 aastaks kõrbesse, kuni viimane ori oli surnud. Aga meil nii palju aega ei ole,» ütles Toom. «Eesti keel ei saa võita. See on väljasurev keel ja rahvas — selles on asi.»

Toom esitas laupäeval pressinõukogule «Postimehe» peale kaebuse, väites, et tema sõnu on moonutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles