Alanud aasta logol on koos vana ja uus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Todeski töö «Vana-uus roos» on amelikult Viljandi tänavune logo.
Liis Todeski töö «Vana-uus roos» on amelikult Viljandi tänavune logo. Foto: Liis Todesk

Tänavu 730-aastaseks saav Viljandi linn valis ümmargust aastapäeva tähistama Liis Todeski joonistatud logo, millel ilutseb stiliseeritud vapiroos.

Ideevõistlusele laekus 45 tööd, mille seast žürii valis välja ühe peapreemia väärilise ja neli preemiasaajat.

Žürii esimehe linnapea Loit Kivistiku sõnul jäi valitud logo teiste seast enim silma originaalsuse poolest. «Valitud logo ühendab endas Viljandi möödunut ja tulevast aega. Usun, et tegime hea valiku,» ütles Kivistik.

Todeski töö «Vana-uus roos» kujutab stiliseeritud vapiroosi, kus roos moodustab kroonlehtedest vihjamisi kilbi kujutise. Autori arvates sobib see kõige paremini sümboliseerima selle aasta juubeli- ja kultuurisündmusi. «Modernsel kujul annab vapiroos mõista, et Viljandi on ajaga kaasaskäiv ja uuenduslik linn, kuid jääb ikkagi oma juurtele ja ajaloole truuks,» on kirjas selgituses.

Todeski töö pälvis peapreemia 450 eurot ning esindab sümbolina linna juubeliaastat. 70-eurosed preemiad pälvisid Tuuli Manni töö «Paat sõidutab linnust», Jaana Kooli töö «Kuldmaasikas», Martin Eelma töö «Lint» ja Tõnu Kuke töö «Paadimees».

Logovõistluse žüriisse kuulusid linnapea Loit Kivistik, peaarhitekt Laur Pihel, majandusameti disainer Malle London, haridus- ja kultuuriameti spetsialist Ivi Lillepuu, avalike suhete ja turismiameti spetsialist Jorma Sepp, Viljandi kunstikooli direktor Kristjan Mändmaa ning Kondase keskuse kunstnik-pedagoog Mare Hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles