Noored mulgid loovad muusikat ja veebilehti

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval käis noori julgustamas president Toomas Hendrik Ilves.
Laupäeval käis noori julgustamas president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Kristel Habakukk

Projekt «Noor mulk» tutvustab õpilastele mulgi kultuuri ning võimalusi, kuidas selle elemente noortepärastes tegevustes kasutada.


Nädalavahetusel Halliste vallas Kaarli rahvamajas peetud laagris said kokku projektis osalejad kõikidest koolidest. Osalejad olid enamasti 13—18-aastased, noorimal kaasalööjal oli vanust aga kümme aastat.



Laagrilisi käis tervitamas vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.



Laager võttis kokku õppepäevad, mida paari kuu jooksul oli korraldatud Tarvastu, Tõrva ja Karksi-Nuia gümnaasiumis. Õppepäevadel oli võimalik omandada teadmisi rõivakujunduse, graafilise disaini ning rahvamuusika seadete loomise kohta.



«Noore mulgi» idee autor on Mulgi kultuuri instituudi tegevjuht Kristel Habakukk ning projekti juhib Viljandi kultuuriakadeemia tudeng Karmen Moont. Töötubade juhendajad on samuti noored, eri alade üliõpilased.



«Seni on mulgi kultuuri tutvustades keskendutud eelkõige mudilastele ja täiskasvanutele, kuid põhikooli- ja gümnaasiuminoored on kõrvale jäänud,» rääkis Kristel Habakukk. ««Noore mulgi» töötubades õpetatav peaks just sellele vanuserühmale kõige rohkem huvi pakkuma.»



Kristel Habakuke kinnitusel on õppepäevadel huvilisi olnud oodatust rohkem — ligi poolsada.



Osalejate kinnitusel on nad valmis samalaadses projektis ka edaspidi kaasa lööma ning kõigi eelduste kohaselt «Noor mulk» jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles