Täna selgub kaheksas noor moelooja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna leiab «Noore moelooja» võistlus viimast korda aset selle agataja Eneli Põdra juhtimisel. Seda, mis moeetendusest edasi saab, näitab tulevik. Vanema vanuserühma disainerite seas on oodata osavõtjaterohket mõõduvõttu. Foto on mullusest võistlusest.
Täna leiab «Noore moelooja» võistlus viimast korda aset selle agataja Eneli Põdra juhtimisel. Seda, mis moeetendusest edasi saab, näitab tulevik. Vanema vanuserühma disainerite seas on oodata osavõtjaterohket mõõduvõttu. Foto on mullusest võistlusest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänane õhtupoolik on Karksi-Nuia kultuurikeskuses täis kangaste sahinat ja tulede vilkumist, sest käib «Noore moelooja» võistlus. Paraku jääb kaheksas moeetendus viimaseks.

Õigupoolest on see viimane, mida korraldab võistluse algataja Eneli Põder. Ta loodab, et keegi võtab järje üle ja ettevõtmine jätkub.

«Teeme seda tõesti viimast korda sellisel moel, edasi lähen järgmisel aastal teise teemaga,» lausus Eneli Põder. Veidike saladuseloori kergitades ütles ta uue plaani märksõnaks «tants».

Moekonkursi algataja sõnul ei ole «Noor moelooja» oma aega ära elanud. Selle kinnituseks on ka see, et täna õhtul näeb laval 16 kollektsiooni, mis on täiesti keskmine tulemus.

Tänavu näeb moeetendusel kuut kollektsiooni, mille autorid pole kohalikud. Lisaks Karksi-Nuia disaineritele toovad oma loomingu publiku ette Mõisaküla, Viljandi, Heimtali ja Ramsi noored.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles