Viimane pidu peibutab tantsijaid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsurühma Jundeni kuulub kaheksateist 12—14-aastast noort, kes õpivad ja edendavad läti rahvatantsu.
Rahvatantsurühma Jundeni kuulub kaheksateist 12—14-aastast noort, kes õpivad ja edendavad läti rahvatantsu. Foto: Erakogu

Täna õhtul on Sakala keskuse suures saalis 15. Viljandi talvise tantsupeo avaüritus, kus teiste hulgas saab esinemas näha kaugeid külalisi Austriast ja Lätist.

Laupäeval kavas olevale suurele ühistantsimisele Vabaduse platsil oli end eilseks kirja pannud 1288 osalejat 106 rühmast.

«Tõenäoliselt meelitas nii palju tantsijaid kohale see, et tegemist on meie viimase tantsupeoga, kuigi ega me päris algul kuulutanud, et see pidu jääb viimaseks,» ütles peo peakorraldaja Vaike Rajaste. «Nii suur osalejate arv on väikeseks üllatuseks küll.»

Rajaste kinnitusel tuleb enamik kohale ainult laupäevasele õuetantsimisele ning seetõttu pole põhjust peljata, nagu käiks erakordselt suur peoliste arv korraldajatele üle jõu.

«Õpitoad on pealegi mitmes kohas,» lisa peakorraldaja. «Häid lambaid mahub ikka palju ühte lauta ning eks me siis tantsime lähestikku!»

Rajaste soovitab täna kohale tulla kõigil huvilistel, sest kõige muu hulgas on võimalik seal lähedalt näha Austria kollektiivi Schuh­plattlergruppe Fürnitz Faaker See ja Läti ansamblit Jundeni.

«Laupäeval on rahvast meeletult palju ning siis ei pruugi kõik soovijad neid korralikult näha,» rääkis Rajaste.

Laupäevaks lubab ilmajaam vähese lumega kohati päikesepaistelist rahulikku talveilma.

«Kui lund natuke juurde sajaks, oleks tore, sest siis ei paistaks praegust määrdunud platsi liiga palju,» loodab Rajaste. «Kõige parem ongi see, kui ikka talve on.»

Korraldajad on põhjendanud talvistele tantsupidudele joone allatõmbamist sellega, et pidu on täitnud oma eesmärgi ja viinud pärimustantsu rahvatantsijate hulka. 1998. aastal Viljandis alustatud ettevõtmist on järgitud Ida-Viru-, Tartu-, Järva- ja Harjumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles