Vanalinnas valmib suveks Viljandi suurim pubi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubiks renoveeritavas laohoones on ehitus alanud katusevahetamisega. Ehkki väljast vaadates tundub, et uus söögikoht oleks justkui aastaid tegutsenud pubi Tegelaste Tuba laiendus, on asutustel eri omanikud.
Pubiks renoveeritavas laohoones on ehitus alanud katusevahetamisega. Ehkki väljast vaadates tundub, et uus söögikoht oleks justkui aastaid tegutsenud pubi Tegelaste Tuba laiendus, on asutustel eri omanikud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tarvastu vallas köögivilju puhastav firma hakkas Viljandi vanalinna rajama pubi, mis tuleb vähemalt kolm korda suurem kui linna senine suurim söögikoht.

Praegu võib avaraimaks Viljandi söögi- ja peokohaks pidada Turu tänaval asuvat maja, mille ühel korrusel tegutseb pubi Suur Vend ja teisel Podagra nime kandev söögikoht. Seal on kokku 200 ruutmeetrit pinda.

Pika tänava hoones, mida Tarvastu osaühing Foodtrade sel nädalal pubiks renoveerima asus, on kolmel korrusel ruumi 650 ruutmeetri jagu.

Juuliks valmis

Rohkem kui 200 aastat tagasi laoks ehitatud ja viimased paarkümmend aastat tühjana seisnud hoone on otse pubi Tegelaste Tuba küljes. Osaühingu Foodtrade tegevjuhi Kristel Kesalo selgitusel investeeritakse ehitusse ligi 400 000 eurot, et kolmele korrusele kavandatav pubi oleks juba juuliks valmis. Sel nädalal hakati katust vahetama.

«Hoonet projekteeritakse muinsuskaitse eritingimuste järgi,» lausus Kesalo. Esimeses etapis ongi plaanis vahetada katus ning sisetöödeni loodetakse jõuda aprillis.

Maja asub muinsuskaitsealuses tsoonis ning Viljandi peaarhitekti Laur Piheli sõnul on arendajale pandud kohustus, et hoonel peab säilima ajalooline stiil. Sellele võib panna kivikatuse ning fassaad tuleb katta lubikrohviga.

«Sees tuleb säilitada vägev puitkonstruktsioon,» rääkis Pihel. «Taastamine on muidugi äärmiselt positiivne, sest tegemist on väga toreda vana majaga.»

Peosaalid kolmel korrusel

Kristel Kesalo jutu järgi rajatakse keldrikorrusele saun, pokkerisaal ja kaks väikest saali suletud pidude korraldamiseks. Kaks ülemist korrust peaksid jääma pubi külalistele. Ühel korrusel on saaliruumi üle 220 ruutmeetri.

Pubi arendajad soovivad meelelahutuskoha kujundada vanas ameerika kõrtsi stiilis ning soovivad sisekujunduse tarbeks osta vanu õlle- ja veinivaate, vankrirattaid ja muid selles stiilis detaile.

See, et Viljandi kesklinnas on juba hulgaliselt söögikohti, uue pubi tegijaid ei peluta. «Meie peame oma eelisteks avarust ja mahutavust,» lausus Kesalo ning lisas, et suurem osa pubiga seotud plaane on praegu veel saladus.

Osaühing Foodtrade on Tarvastu vallas ametis köögiviljade puhastamise, viilutamise, tükeldamise ning kuumtöötlemisega. 2011. aastal korraldas Foodtrade Viljandis festivali «Retrofest», mille kahel päeval esines mitu 1980. aastate Euroopa superstaari ning meelitas kokku üle 10 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles