Mulgi uudise

Kristi Ilves
, «Mulgi uudiste» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgikeelsed uudised on «Sakalas» ja Vikerraadios kaks korda kuus. Rubriiki toimetab Kristi Ilves Tarvastu kandist.

Valgamaa Kultuuripärl tulli kah mulkele

Ku Villändimaa Kultuuripärli auinna sai omale vaibakunsnik Anu Raud, sis nüid om tääda, et Valgamaa Kultuuripärl tulli kah Mulgimaale: selle sai Tõrva rahvamuusikaansambel Jauram.

Punt luudi 1972. aastel ja om sellest aast saati muusikat tennu. Mängites nii rahvalikke lugusit ku tantsumuusikat. Jauramil om prilla kuus liiget: iistvedäi Thea Leitmaa om Tõrva muusikakooli direktur (akordiun ja laul), Ants Säks (duurkannel ja laul), Aado Kaasik om elupõline lauluõpetei ja -looja (kontrabass või basskitarr), Ave Säks (jauram, laul), endine iistvedäi Katrin Kannukene (viiul) ja Vello Jaska (akordiun, trumm ja laul). Linda Säks om prilla auliige ja pundi luumisest pääle sellege seotu ollu.

Otsites uut Mulgimaa uhkust

Mulgi kultuuri instituut and tääda, et 1. märtsini oodetes kandidaate Mulgimaa uhkuse auinna pääle. Auinna mõte om oida mulgis olemist ja mulgi asja aamist au sihen. Üles võip säädä asutusi, ettevõttit, inimesi, kuule, ühingit, seltse ja kogundi esiennest. Auinna saaja ei pia oleme mulk.

Egä aaste andas vällä kuni kaits auinda, millege innates kas kavvast tüüd mulgi meele ja keele edesiviimise jaos, ääd uut akatust või mõnda muud suurt tegu mulke ääs.

Edimese Mulgimaa uhkuse auinna sai minevaaste Asta Mäeorg ek Tõrva Tilde.

Viil oodetes kah Mulgimaa lipu kavandisi.

Rohkemb täädust kodulehe pääld www.mulgikultuur.ee.

Koolilatse kirjuteme!

Vällä om kuulutet võistelus «Miu Mulgimaa».

Võisteluse pääkõrraldei Aime Mäeorg Tarvastu gümnaasiumist ütel, et osa võtma om oodetu kik Mulgimaa I—VI lassi latse. Ette om antu kahessa teemat, jutu ja luuletuse võis olla mulgi keelen, a ümmerpanemise man võive latse tarvite kuulmeistride või vanembide abi, manu võip panna joonistusi või päeväpilte. Tüüsit innates kolmen jaon.

Kirjatüki tulep saata või viia veebruari lõpus Tarvastu gümnaasiumise õpeteje Aime Mäeoru kätte (aimemaeorg@gmail.com). Rohkemb täädust ja teemade om kirjan Tarvastu gümnaasiumi ja mulgi kultuuri instituudi kodulehe pääl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles