Tartus tuleb patsientidele mõeldud konverents

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

9. veebruaril korraldab vähiliit Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaalis esimese vähipatsientidele ja nende lähedastele mõeldud konverentsi «Tervis kui vaimne ülesanne».

Avasõnad ütleb Eesti vähiliidu poolt doktor Vahur Valvere, kes räägib ka vähi diagnostikast ja ravist Eestis.

Anne Veskimeister Eesti patsientide esindusühingust kõneleb Euroopa patsiendiliikumisest ja Tartu ülikooli kliinikumi arst Kaiu Suija sellest, et elujõudu saadakse üksteiselt.

Vähihaigete lähedaste vajadustel peatub Lilli Gross Linnamõisa perearstikeskusest. Haigusega kohanemisest kõneleb hingehoidja Naatan Haamer, oma lugu tuvustab üks vähidiagnoosiga patsient.

Kõne all on ka lähedus- ja seksuaalsuhted haiguse ajal ning tervise parandamine sisemise jõu ja täiendmeditsiini abil. Antakse ülevaade vähihaigete elukvaliteedi uuringutest ning räägitakse lugude tervendavast jõust.

Päeva jooksul pakutakse kohvi ja suupisteid ning lõunasööki. Üritus on tasuta.

Osalemiseks saab registreeruda 4. veebruarini või kohtade täitumiseni telefonil 631 1730 või aadressil www.cancer.ee/teaduskonverentsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles