Kollatõve puhang sai ametlikult läbi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2011. aasta suvel Viljandimaal alanud A-hepatiidi ehk kollatõve puhang on nüüd ametlikult läbi, sest viimasest haigestumisest on möödas sada päeva.

Terviseameti Viljandimaa esinduse epidemioloogia spetsialist Jaana Pullmann selgitas, et kui viimasest hepatiiti haigestumisest on möödunud kaks peiteperioodi ehk sada päeva, on puhang lõppenud. «Kui nüüd peaks ilmnema mõni haigusjuht, mille inimene toob kaasa näiteks reisilt, siis arvatakse see uueks juhtumiks,» lisas ta.

2011. aasta suvest 2012. aasta sügiseni haigestus Viljandimaal A-hepatiiti 154 inimest.

Viljandi maavanema Lembit Kruuse kokkukutsutud spetsialistide töörühm keskendus oma töös sellele, et ennetada inimeste haigestumist ning koos ühe ravimifirmaga vaktsineeriti haiguse vastu maakonna õpetajaid ja sotsiaaltöötajaid. Lisaks said inimesed end soodustingimustel kaitsesüstida Viljandi maavalitsuse juures korduvalt peatunud vaktsiinibussis.

Kogu Viljandimaal lasi end puhangu ajal A- või AB-hepatiidi vastu vaktsineerida ligi 3500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles