Krõll on terve, aga Mesimumm tõbine

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talvised viirushaigused laastavad Viljandis lasteaedu väga erinevalt: kui Männimäe ja Krõlli lasteaias on juhatajate ütlemist mööda haigeid lapsi väga vähe, siis Mesimummus on terveks jäänud mõni üksik.

«On rühmi, kus on alles neli last,» lausus Viljandi kesklinnas asuva Mesimummu lasteaia juht Lea Matson. Rühma suurus on 24 last, sõimerühma mahub 16 põngerjat. Matsoni selgitust mööda ei murra viirused ainult lapsi, vaid ka täiskasvanuid. «Haigus oli meil ikka väga kõvasti sees, aga nüüd hakkab asi juba paranema,» rääkis ta.

Samal ajal Männimäe või Paalalinnas asuvas Krõlli lasteaias haiguste puhangu üle ei kurdeta. «Rühmas on tavapäraselt 20 last,» teatas Krõlli direktori kohusetäitja Riina Heinpõld.

Karlssoni lasteaias on direktor Mare Paaveli selgitust mööda olukord hea ja halva vahepeal. «Umbes kolmandik lastest on sel nädalal puudu olnud,» tunnistas ta. Viirus kimbutab seal eeskätt sõimelapsi. «Kooliminejate rühm on samal ajal väga vapralt vastu pidanud,» lisas ta.

Perearst Aureli Ermi sõnul sõltub viiruse levik lasteaias suuresti sellest, kas laps jõuab tõbisena teiste sekka või jätab lapsevanem ta kohe koju. «Kõik olenebki sellest, kas viirus jõuab lasteaeda või mitte,» lausus ta. Ermi jutu järgi on tema patsientide seas praegu haigestunuid pisut enam kui novembris või detsembris, aga väga arvukat haigestumist pole ta täheldanud.

Viljandi koolides haiguslaine üle ei kurdeta. Kui Tartus ja Pärnus on paiguti haiged lausa üle poole koolis käivatest lastest, siis Viljandis on viirustega kodus vaid üksikud.

Kõige rohkem on õppejuhataja kirjelduse põhjal haigeid Jakobsoni koolis, kus klassidest on puudu keskmiselt neli või viis õpilast. Ühes klassis õpib tavaliselt 24 last. Õppejuht Kaie Lõhmuse sõnul on puudu ka kolm õpetajat, kes kodus haigust ravivad.

Paalalinna kooli õppejuht Janika Kivistik nentis, et ta ise on haigestunud. «Laste seas ei saa haiguste levimisest küll aru. Praegu on täiesti tavaline puudujate arv,» rääkis ta. «Aga kolm õpetajat on haiged.»

Viljandi gümnaasiumis on õppejuht Ingrid Kärmase ütlemist mööda olukord tavaline ning haiguste lainest ei ole põhjust rääkida. Ka kesklinna koolist kinnitati «Sakalale», et haigused seal mureks ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles