Gümnaasiumi ehitus läheb plaanipäraselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigigümnaasiumi ehitustöödega ollakse graafikus ning 1. septembril on see valmis õpilasi vastu võtma.
Riigigümnaasiumi ehitustöödega ollakse graafikus ning 1. septembril on see valmis õpilasi vastu võtma. Foto: Elmo Riig / Sakala

See, et öisel ajal ehitatavas riigigümnaasiumi hoones tuled põlevad, ei tähenda, et ehitajad oleksid graafikust maas. Töö on sujunud ja jõuab järgmisel nädalal pidulikult poole peale.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm kinnitas, et ehitus on kulgenud väga hästi. Endise Valuoja kooli hoone akende vahetus, katuse ning kütte- ja ventilatsioonisüsteemi rekonstrueerimine, sokli soojustamine ja drenaaži rajamine mahtusid vana aasta sisse, nagu ette oli nähtud.

«Samuti on kenasti ja plaanikohaselt läinud kõik uue õppehoone ehitamisel,» lausus Idnurm. «Ehitaja on talvega hästi toime tulnud ning krõbe külm ei ole tööde kulgu mõjutanud.»

Koolimaja tulede valgel

Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk ütles, et talle meeldib uus koolimaja väga. «Ühel õhtul sõitsin Männimäe poolt kesklinna ning nägin koolimaja tulede valgel,» rääkis ta. «Mõistsin, et nüüd on võimalik juba aimata, milline näeb maja arhitektuuriliselt välja tulevastel talvedel.»

Direktor rääkis, et on iganädalastel ehituskoosolekutel majaga ka seestpoolt tutvust teinud ning nähtuga rahule jäänud.

«Valuoja koolimaja saab väga ilusaks. Ilmselt polegi seda nii ilusana varem nähtud. Taastatakse originaalvärvid ja lisatakse modernne kooliosa,» ütles Luisk.

Madis Idnurm kummutas väite, nagu oleks uues hooneosas olnud hiljuti põleng. «Tegemist ei olnud tulekahjuga, vaid ajutise valgustuse tarbeks paigaldatud pikendusjuhtme ülekuumenemisega,» täpsustas ta. See, et objekti valvur juhtunust päästeametile teatas, oli kommunikatsioonijuhi jutu järgi vaid kindluse huvides. Teisi märkimisväärseid vahejuhtumeid või probleeme pole ehitamisega kaasas käinud.

Pärg ja sarikapidu

1. veebruaril peavad ehitajad sarikapidu, mis on nende töös justkui vahepeatus. Madis Idnurme sõnul on Eestis vana traditsioon, et kui majal saavad sarikad püsti või on saavutanud maksimaalse kõrguse, viivad ehitajad katusele pärja. Omanik peab siis pärja alla tooma ja töömeestele tugevat toitu pakkuma. See toob rahvapärimuse järgi õnne ja loob head suhted majavaimuga. Kui aga omanik pärga ei märka ja sarikaliiku ei tee, viiakse katusele peagi vana luud või püksid.

Gümnaasiumi tellijad peavad ehitajaid meeles kõrgeimal tasemel. Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Argo Kerb kinnitas kuuldusi, et sarikapeole tuleb haridusminister Jaak Aaviksoo.

Uut 3400-ruutmeetrisel pinnal laiuvat maja ehitatakse arhitektuuribüroo Salto arhitektide Karli Luige ja Ralf Lõokese projekti järgi.

Rahvusvahelise riigihanke tulemusena kujunes ehitustööde maksumuseks ligi 6,5 miljonit eurot. Tööde rahastamiseks kasutatakse kooliinvesteeringute programmi «Koolid korda» raha ja saastekvootide müügi tulu. Töid teevad aktsiaseltsid Oma Ehitaja ja Pärnu REV.

Idnurm kinnitas, et Viljandi gümnaasium saab alustada õppetööd uues hoones 1. septembril, nagu plaanitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles