Uuring kinnitab transpordiprobleemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väljaspool suuremaid keskusi vajavad eelkõige parandamist transpordiühendused, kinnitas tuntud tõde siseministeeriumi tellitud ja uuringufirma Saar Poll tehtud uuring.

Nõnda oskas ka regionaalminister Siim-Valmar Kiisler öelda, et sõiduteed ja ühistransport peavad olema riigile prioriteet.

Uuringus päriti elanike arvamust ka muude eluvaldkondade kohta. Küsitletute hinnangul on viimase viie aasta jooksul enim paranenud interneti, sportimisvõimaluste, lasteaedade ning toidu- ja esmatarbekaupade kättesaadavus.

Ühtlasi kiideti sõiduteede ja kergliiklusteede paremat olukorda, kuid samas seda ka laideti. Sotsioloog Andrus Saar selgitas seda asjaoluga, et teede kvaliteet on Eestis piirkonniti üsna erinev.

Halvenenud on ühistranspordi, eriarstiabi, pangateenuste, postiteenuste ning tuletõrje ja päästeteenistuse kättesaadavus.

Kohalike avalike teenuste rahulolu-uuring korraldati möödunud aasta 8. augustist 6. septembrini ning selles osales 1508 Eesti inimest, kes elavad väljaspool Tallinna, Tartu, Pärnu, Kohtla-Järve, Narva, Saue ja Maardu linna ning Viimsi valda.

Uuringu eesmärk oli selgitada välja, kui rahul on Eesti elanikkond avalike teenuste kvaliteedi ja kättesaadavusega piirkondades, kus on olnud võimalik taotleda Euroopa regionaalarengu fondi toetusi kohalike avalike teenuste arendamise meetmest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles