Repliik: Saa ise hakkama!

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Mahov
Sten Mahov Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaaegu iga päev võime lehest lugeda, et klientide vähesuse tõttu suletakse mõni maapostkontor, -raamatukogu või -kauplus. Kellelegi ei tule üllatusena ka see, et Viljandimaa rahvaarv aina väheneb: lapsi sünnib igal aastal üha vähem ning noored kolivad suurtesse keskustesse.

Vahel tundub, et võetaksegi kinni ettevõtja Jüri Mõisa üleskutsest, et kõik võiksid kolida Tallinna. Ometi jääb rahvast alles ka maapiirkondadesse. Enamasti on need küll eakamad inimesed.

Tänases lehes kirjutame sellest, kuidas Viljandimaa kolme valda teenindanud kolmekümneaastane kauplusbuss lõpetas tegevuse, sest oli lagunenud. Parandamine enam kõne alla ei tulnud, sest see oleks liiga kalliks läinud.

Nii jäävad kohalikele inimestele õhku küsimused: kust vajalikku toidukraami saada ja kuidas eluga edasi minna? Riik näib ütlevat selgelt: «Kui sa ise sellisesse kohta kolisid, siis saa seal üksi hakkama!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles