Seitse noorte ideed pälvis kiirel konkursil toetust

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disc-golf kogub üha enam populaarsust, kuid praegu pole Viljandis kohta, kus seda harrastada. Foto on tehtud Tartus Kassitoomel.
Disc-golf kogub üha enam populaarsust, kuid praegu pole Viljandis kohta, kus seda harrastada. Foto on tehtud Tartus Kassitoomel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Viljandi noortevolikogu jagas linna noorte elu arendamiseks 3500 eurot. Summast osasaamiseks kirjutasid mõne nädala avatud konkursile projekti üheksa meeskonda, kuid kaks neist komisjoni toetust ei leidnud.

«Projekte laekus täiesti piisavalt selles suhtes, et raha, mida jagada, meil ju väga palju polnud,» lausus Viljandi noortevolikogu spiiker ja projektikomisjoni esimees Kristjan Kivistik.

Sport ja muusika

Suurematest ettevõtmistest otsustati toetada motospordiklubi Nord uue inventari soetamist 500 euroga, eks­treemspordihalli sisseseade renoveerimist 390 euroga, helistuudio tehnika ostmist 800 euroga ja disc-golfi mänguplatsi rajamist 800 euroga.

Väiksematest projektidest abistati 600 euroga Viljandi gümnaasiumi «Teeme kino» aastalõpuballi koos noorte lühifilmide tunnustamise üritusega ja 318 eurot läks kõigile Viljandi põhikoolidele mõeldud sõbrapäeva moeetendusele.

Viimati nimetatud ettevõtmine sai Kristjan Kivistiku meenutust mööda sajaprotsendilise toetuse. «Rahajagamine oleneski palju projektist, sest meil polnud kriteeriumi, et anname kõigile teatud protsendi või toetame kedagi täielikult. Vaatasime, kui palju taotletakse ja kui palju on võimalik anda,» selgitas ta.

Toetust ei antud ühele põhikooli ideele. «Nendes projektitaotlustes, mis raha ei saanud, olid ka mõned puudused. Palusime neid korrigeerida, aga seda ei tehtud, seega jäi neil raha saamata,» rääkis ta.

Esmalt noorte algatus

Lisaks noortele endile laekus konkursile noortega tegelevate organisatsioonide ideid. Kristjan Kivistiku sõnul on varem ikkagi pigem noored ise oma üritusteks raha taotlenud, aga seekord olid esindatud näiteks spordiklubid, kes tahtsid varustust soetada.

«Tegelikult on raha siiski noorte algatuste toetamiseks, et nad teeksid midagi ise ära. Kui mõni klubi küsib, pole see meile number üks,» rääkis komisjoni esimees.

Seekord olid klubidel aga väga head mõtted ning raha jagus ka neile. «Organisatsioonid palusid raha, et soetada asju, millest noored saavad kasu pikema aja jooksul — ei ole ainult üks üritus ja kõik,» selgitas Kivistik. Ta lisas, et noorte toimetamised jäävad rohkem suve algusesse, kui tegevust spordiklubides ja mujal vähemaks jääb.

Tuleb uus konkurss

Taotluste hindamisel lähtus noortevolikogu kuueliikmeline projektikomisjon eelkõige kavandi ulatusest ning noorte kaasatusest.

«Noortele rahajagamist on enne ka olnud, aga noortevolikogul oli möödunud aastal esimene kord,» tähendas Kristjan Kivistik. Ta märkis, et ka käesolevaks aastaks on noortevolikogule eelarves summa ette nähtud, nii et projektivõistlus ei jää olemata selgi aastal.

Viimasele rahajagamisele sai kavandeid esitada novembri lõpust detsembri esimese pooleni. Kivistik pani noortele südamele, et taotlusi võib saata kogu aeg, lihtsalt vahepeal tuletatakse seda meelde ning laekunud projektidele jagatakse raha kaks või kolm kord aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles