Kullatud Aivar Russki sooritas Tartus kolm puhast heidet

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judoka Aivar Russki tegi Eesti noorte meistrivõistlustel puhta töö ja võttis kehakaalus alla 60 kilo võidu.
Judoka Aivar Russki tegi Eesti noorte meistrivõistlustel puhta töö ja võttis kehakaalus alla 60 kilo võidu. Foto: Erakogu

Laupäeval Tartus Eesti alla 18-aastaste juudo meistrivõistlustel kuldmedali võitnud Viljandi spordikooli õpilane Aivar Russki alistas kõik oma kolm vastast puhta heitega.

Kehakaalus alla 60 kilo konkureerinud Viljandi noormees näitas turniiril arukat ja osavat maadlust.

«Aivar maadleb targalt. Ta on tatamil kaalutlev ja väldib rumalaid riske. See on oluline täiendus tema heale tehnikale,» tunnustas teda treener Viljar Kannel.

Viljandlastele tuli neli medalit

Kanneli sõnul polnud tallinlasel Mark Potatovil selle kehakaalu finaalis kuigi palju võimalusi. «Aivar kontrollis matši algusest peale ning lõpetas selle kauni heitega enne normaalaega,» meenutas ta.

Peale kuldmedali pälvisid meie judokad veel ühe hõbeda ja kaks pronksi: teise koha sai Venno Austrin ning kolmandad olid Tanner Saar ja Kristel Naelso.

«Noormehed tegid maksimumile läheneva tulemuse, mille tõestus oli ka väikese üllatusena tihedas konkurentsis tulnud võistkondlik kolmas koht,» kõneles Viljar Kannel.

Venno Austrin teenis hõbemedali kehakaalus alla 66 kilo. Kerge palavikuvimmaga maadeldes oli ta päeva lõpul asetleidnud finaalis sunnitud tunnistama tiitlikaitsja Martti Voldi paremust.

Viljar Kannel andis Austrinile tunnustava hinnangu. «Venno alustas päeva endast tublisti suuremate vastaste alistamisega ning suutis poolfinaalis efektse heitega murda mulluse hõbemedalimehe. Omad võimalused olid tal finaaliski.»

Tanner Saar osales kaalus alla 73 kilo. Temale kujunes avakohtumine mulluste tiitlivõistluste finaalmatši korduseks, kahjuks aga jäi Maksim Lastotškinilt revanš võtmata.

«Üldiselt ei paigutata eelmiste tiitlivõistluse finaliste turniiritabeli ühele poolele, seekord aga nõnda talitati,» imestas Viljar Kannel.

Napi kaotuse järel tiitlit kaitsnud konkurendile võitis Tanner Saar kindlalt kaks kohtumist ning tagas sellega endale pronksmedali.

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu esindavate noormeeste tublide tulemuste kõrval jäi neidude esinemine paraku kahvatuks. Ainsa medali saigi Kristel Naelso nelja osalejaga kaalus alla 63 kilo.

Täiskasvanute turniirilt pronks

Päev hiljem, pühapäeval, selgusid Tartus Eesti täiskasvanute meistrid. Spordiklubi Taifu oli seal aga esindatud vaid naisjudokatega. Neist edukaimana sai kaalus alla 57 kilo pronksmedali Ragne Varblane. Samas võistlusgrupis oli Svetlana Kazantseva viies. Kristiina Soop lõpetas kaalus alla 63 kilo neljandana.

«Ragne Varblane pole viimasel ajal kuigi sage harjutaja olnud, pühendudes rohkem õpingutele. Traumadest taastuvad Kristiina Soop ja Svetlana Kazantseva pole samuti kuigi palju treenida saanud,» tõi Viljar Kannel välja tagasihoidlike tulemuste põhjused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles