Päevaintervjuu: Hambakliinik avab laupäeviti uksed

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lumi
Ülle Lumi Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruaris alustab Viljandi hambakliinik taas laupäevaseid vastuvõtte, mis mitu aastat tagasi lõpetati.

Viljandi hambakliiniku juhataja Ülle Lumi, mis ajendas teid seda tegema?

Patsiendid on avaldanud soovi pääseda hambaarsti juurde ka laupäeviti, samuti tuleb ette, et esmaabi vajatakse just siis.

Hambakliinik oli Viljandis ainuke koht, kust sai arstiabi ka laupäeviti. Vastuvõtud lõpetati põhjendusega, et patsiente käib vähe. Kuidas te praegu oma tegevust kavandate?

Siis anti ainult esmaabi, nüüd pakume nii esmaabi kui ravi. Viimati nimetatust on huvitatud inimesed, kelle töö ei võimalda nädala sees arsti juures käia, samuti need, kes elavad Viljandis, aga töötavad kaugemal. Neil on väga sobiv just laupäeval oma hambad korda teha.

Kes arstidest laupäeviti töötavad?

Meil on ametis lõpukursuse tudengid. Just nemad pakkusid välja võimaluse teha ka laupäevaseid vastuvõtte. Neile on toeks hambakliiniku ravijuht Taima Kree, kes on valmis laupäeviti kohale tulema ja keerulisemate juhtumite korral nõu andma. Ka paar teist pika staažiga arsti on nõustunud koduvalves olema.

Kas laupäevased hinnad erinevad tavalistest?

Laupäevased hinnad on tavalised, siin me ei rakenda kümneprotsendilist soodustust, nagu on üliõpilaste vastuvõtul nädala sees.

Kas hambakliinikusse tuleb uusi arste?

Kolme arstiga käivad läbirääkimised. Veebruari keskel vastan konkreetsemalt.

Üks praegu praktikal olevatest ja õige pea diplomi saavatest üliõpilastest jääb kindlasti meile tööle, teine alles mõtleb.

Kas teil on veel uudiseid?

23. jaanuaril saame Tartus kokku ülikooli arstiteaduskonna stomatoloogiakliiniku juhataja dotsent Mare Saagiga, et kirjutada alla leping Viljandi hambakliiniku muutmiseks nende õppebaasiks.

Eraldi tuleks rääkida sellest profülaktilisest tööst, mida praegu meil tegutsevad tudengid teevad koolides. Kahjuks ei saa laste hammaste tervisega sugugi rahule jääda ja on tore, et noored inimesed selle eest nii innukalt hoolitsevad.

Emeriitprofessor Edvitar Leibur aitab meil leida näo- ja lõualuukirurgi, kes käiks näiteks kord kuus siin patsiente vastu võtmas ja lihtsamaid operatsioone tegemas, et inimesed ei peaks iga kord Tartusse sõitma, kui sellise abi järele vajadus tekib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles