Juhtkiri: Juhttandem

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala
Ugala Foto: Elmo Riig / Sakala

Seda, kas Hillar Seina ja Indrek Sammuli nimetamine Ugala teatri uueks juhttandemiks oli õige otsus, saab hinnata aasta pärast, kui lõpule hakkab jõudma järgmine hooaeg. Potentsiaali peaks noortel meestel küllaga olema, sest neid mõlemaid on kolleegid hinnanud heade meeskonnamängijatena. Just seda oskust skandaalidest läbiraputatud Ugala praegu vajabki.


Indrek Sammuli nime võib tõepoolest pidada tuntud kaubamärgiks, nagu ütleb tänases «Sakalas» kultuuriministeeriumi kantsler ja teatri nõukogu esimees Siim Sukles. Mainekujunduslikust aspektist on see väga tähtis, sest aitab Ugala tõsiseltvõetavust teiste teatrite silmis hoida ja kasvatada.



Hillar Seina tugevus on vaieldamatult see, et ta on töötanud muu hulgas nii kultuuriakadeemias kui pärimusmuusika keskuses. Ehkki viimased kaheksa kuud oli ta Tallinna Linnateatri haldusjuhi ametis, on tal Viljandi kultuuriasutustes valitsevast olukorrast ning nende omavahelistest suhetest hea ülevaade ning ta oskab ehk seetõttu neid senisest paremini koostööle õhutada.



Seinal on õigus, kui ta ütleb, et Viljandi kultuuriasutused eesotsas teatri, akadeemia ja aidaga võiksid rohkem ühte jalga astuda ning innukamalt kokkupuutepunkte otsida. Seni on vahel jäänud tõepoolest mulje, et teater eksisteerib Viljandis justkui riik riigis ja nagu näha, pole sellest midagi head sündinud. Küsimusele, kuidas täpsemalt Ugalat linnaga siduda, tuleb nüüd Hillar Seinal oma lubaduse kohaselt vastata.



Hea on see, et muudatused teatri juhtimises saavad teoks just kevadel, mitte aga hooaja algul või keskel. Eelseisvad kuud on enamikus suvelavastuste päralt ning sobivad seetõttu hästi sisseelamiseks ja koostöö lihvimiseks. Loodetavasti saavad mehed sellega hakkama ning suudavad nii Ugala näitlejatesse kui ülejäänud töötajatesse süstida uut energiat ja tuleviku-usku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles