Ugala uus juht tahab teatrit ja linna omavahel siduma hakata

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati seisis Hillar Sein Ugala laval tänavu 2. jaanuaril, mil Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp andis talle kui tublile organiseerijale Kultuuripärli auhinna.
Viimati seisis Hillar Sein Ugala laval tänavu 2. jaanuaril, mil Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp andis talle kui tublile organiseerijale Kultuuripärli auhinna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri juhiks valitud Hillar Sein kutsub teatri uueks loomejuhiks näitleja Indrek Sammuli ning hakkab otsima võimalusi, kuidas linn ja Ugala saaksid rohkem koostööd teha.


«Ugala on linnast irdunud,» nentis eile teatri uueks ja ainsaks juhatuse liikmeks valitud Hillar Sein. Tema visiooni põhiküsimus ongi see, kuidas panna teater, linn, akadeemia ja pärimusmuusika ait senisest rohkem ühte jalga astuma.

Miks ta Ugala juhiks kandideeris, Sein otse ei öelnud. «Võin öelda, et minult uuriti, kas ma oleksin nõus seda tegema,» lausus ta, jättes vastamata küsimusele, kes teda kandideerima õhutasid. «Ise ma seda tõenäoliselt teinud polekski.»

31-aastane Hillar Sein on sündinud ja koolis käinud Suure-Jaanis ning õppinud Viljandi kultuuriakadeemias. Töötanud on ta akadeemias, Eesti pärimusmuusika keskuses ja justiitsministeeriumis. Viimased kaheksa kuud on ta olnud ametis Linnateatri haldusjuhina.

Põhjused, miks viie kandidaadi seast jäi sõelale just Hillar Sein, olid Ugala nõukogu esimehe Siim Suklese sõnul nooruslikkus, soov julgelt edasi liikuda ja tahe teha linnaga koostööd.

Valik tehti Seina kasuks Suklese kinnitusel üsna kiiresti. «Otsustajate vahel tekkis küll huvitav diskussioon, kuid lõpetuseks olid nad ühel meelel,» rääkis nõukogu esimees.

Lisapunkte andis Seinale see, et juba esimest korda nõukogu ette tulles pakkus ta välja uue loomingulise juhi kandidaadi: Ugala näitleja Indrek Sammuli. «Indreku nimi on kindel kaubamärk,» sõnas Sukles.

Sein pakkus, et tema ja Sammuli koostöö tulemusi hakkab nägema ehk järgmisel hooajal. «Suvelavastused on juba välja kuulutatud ning mul pole praegu infot selle kohta, mil määral on järgmine hooaeg paika pandud,» sõnas ta.

Teatri nõukogu esimees leidis, et uue juhi töö tulemusi saab hindama hakata aasta pärast. Suklese kinnitusel saab Sein juhtida asutuse, millel rahamuresid pole. «Ka selle aasta esimese kvartali laekumine oli positiivne,» lausus ta eile nõukogu ette jõudnud majandustulemusi hinnates. «Ootame, et teater õitsele lööks.»


Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
reedesest paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles