Uue kooli esimene lõpuaktus tuleb spordihoone saalis

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumi esimene lõpuaktus on spordihoones. Varem on spordihoone saalis peetud spordikooli aktusi.
Viljandi gümnaasiumi esimene lõpuaktus on spordihoones. Varem on spordihoone saalis peetud spordikooli aktusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi gümnaasiumi avaaktus peeti Ugala teatri suures saalis, siis selle esimestele lõpetajatele soovitakse tuult tiibadesse spordihoones, mille üür on teatri omast hulga odavam.

«Kaks korda ühe õppeaasta jooksul Ugala saali rentida ei mahu kooli eelarvesse,» tõdes Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk. Luisu hinnangul on Viljandi spordihoone suur saal võimalik vaipade ja lilledega aktuseks igati sobivaks seada ning pealegi on seal rohkem ruumi kui teatris.

Viljandi gümnaasiumi esimeses lennus on üle 160 noore ning peale spordihoone ja teatri polegi Viljandis muud kohta, kuhu lõpetajad ja nende vanemad ära mahuksid. Ka Sakala keskus pole selleks piisavalt suur.

Arvamusi on erinevaid

Esmaspäeval oli abiturientide vanemate koosolek, kus gümnaasiumi juhtkond lõpuaktusega seonduvat selgitas. Kohalviibinute ütlemist mööda kutsus kuuldu vanemates esile erinevaid reaktsioone: kui üks osa mõistis otsust, siis teistes tekitas teadmine, et esindusliku teatri asemel korraldatakse tseremoonia sportmängude saalis, rahulolematust.

Ülle Luisku arvamuste erisus ei üllatanud. «Oleme sellega arvestanud, et niisugused küsimused jätavadki ruumi erimeelsustele,» lausus ta.

Viljandi gümnaasiumi abiturient ja õpilasesinduse president Krista Koval kinnitas, et tema ja mitme ta klassikaaslase meelest on spordihoone saal eesootavaks sündmuseks kehvavõitu koht. «Väga uhkena see küll ei kõla,» nentis Koval. «Omavahel me ikka arutame, kuidas meie vanemad seal kaks tundi istuvad.»

Ühe sel aastal Viljandi gümnaasiumi lõpetava õpilase vanem Sulev Kübar rääkis, et talle olid koosolekul antud selgitused mõistetavad. «Kui natukene vaeva näha, et spordihoone saal kena välja näeks, siis minu arust siin suurt vastuolu ei ole,» leidis Kübar.

Ülle Luisu ütlemist mööda paistavad otsusesse rahulikumalt suhtuvat need, kes on varem käinud mõnel spordihoones peetud aktusel, näiteks spordikooli lõpetamisel. «Need, kes ei ole näinud, mida selle saaliga teha annab, muretsevad rohkem.»

Hinnavahe on suur

Viljandi gümnaasiumi huvitegevuse koordinaator Ave Alvre rääkis «Sakalale», et kuigi spordikooliga on üürist räägitud, käivad selle üle veel läbirääkimised.

Seega pole tema sõnul võimalik ka täpselt öelda, kui palju soodsam selle rent Ugala saali omast tuleb.

«Vahe on vähemalt paari­kümnekordne,» sõnas Alvre.

Ugala ruumide üürimisega tegeleva Karl Kena jutu järgi oleneb teatri suure saali rent väga paljudest teguritest ning hinnad on kokkuleppelised. Varasematel kordadel on sellise ürituste eest küsitud summad jäänud Kena sõnul 2000 euro ümber.

Tulevikus kavatseb Viljandi gümnaasium hakata lõpuaktusi pidama praegu kerkivas koolimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles