Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Allkirjastati kuue riigikooli loomise lepingud

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning kuus omavalitsusjuhti allkirjastasid eile ühiste kavatsuste kokkulepped riigigümnaasiumide rajamiseks ja kaasrahastamiseks.

Ministeerium alustab omavalitsustega läbirääkimisi, et Põlvas, Tartus, Valgas, Pärnus, Võrus ja Jõhvi vallas alustaks riigigümnaasium tegevust hiljemalt 2015. aasta 1. septembril.

Elion jõudis vea kõrvaldada

Teisipäevast saadik häiritud olnud Elioni teenused on täies mahus taastunud, viimasena tehti eile varahommikul kell viis korda hot.ee e-kirjateenuse töö. Seejärel hakkas Elion edastama ootel e-kirju, mida oli üle 14 500.

Kommenteerides kriitikat Elioni suutmatuse suhtes prognoosida rikke kõrvaldamise aega, märkis ettevõtte tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan, et tegemist oli mastaapseima ja keerukaima rikkega ettevõtte ajaloos.

«Selle kõrvaldamine osutus raskemaks ülesandeks, kui esialgu arvasime. Ja ka aeganõudvamaks, sest palju pidime tegema käsitsitööd,» tõdes ta. «Põhjus, miks rikke kõrvaldamise tähtajad aina muutusid, seisneski selles, et niisugust riket pole varem ette tulnud ja selle kõrvaldamise aega oli raske prognoosida.»

Reiljan nentis, et väiksemaid rikkeid on Elionil olnud ka varem, kuid need likvideeritakse üldjuhul paari tunni jooksul. «Viimatine rike on olnud meile suur õppetund ning teeme sellest kindlasti omad järeldused, et analoogseid olukordi tulevikus vältida.»

Teisipäeval kell 18 sai alguse ulatuslik rike, mis puudutas Elioni nuti-TV, hot.ee, äri e-posti ja veebimajutuse teenuseid.

Luksemburgis alustab eesti kool

«Homme alustab Luksemburgis tegevust eesti kool, kus eesti keele ja kultuuri õpe toimub pühapäevakooli vormis üks kord kuus,» kirjutab «Estonian World Review».

Kooli eesmärk on tutvustada lastele eesti kirjandust, ajalugu, loodust, tähtpäevi ja rahvakalendrit ning arendada nende keeleoskust. Liikumistunnis tutvuvad lapsed eesti rahvatantsude ja -mängudega. Õppetöö käib kahes vanuserühmas: 4- ja 5-aastased ning 6- ja 7-aastased.

Luksemburgi eesti kool tegutseb samal põhimõttel nagu eesti koolid USA-s, Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal, Belgias, Hollandis ja mujal maailmas. Kooli tegevust rahastatakse osalustasudest. Kooli toetab ka Eesti Instituut rahvuskaaslaste programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles