Kolmel tänaval vahetatakse lampe

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevast alates ei põle tänavalaternad Viljandis Männimäe piiril.

Rekonstrueerimise tõttu ei tööta lambid Reinu tee ringristmikust Ugalani, Toome tänaval Reinu teest kuni Irve tänavani ning tervel Irve tänava lõigul. Tööd kestavad 25. jaanuarini.

«Neil tänavatel vahetab Eesti Energia võrguettevõte Elektrilevi elektriliine ning sellest tulenevalt peavad ka tänavavalgustid vahetatud saama, sest need on suhteliselt vanad,» sõnas Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro.

Viljandi Veevärk on tänavavalgustite omanik ning käesolevast aastast hooldab ja parandab neid.

Porro sõnul on tegemist erakorralise tööga ning valgustite vahetamine aasta kõige pimedamal ja külmemal ajal ei olnud planeeritud. Ta rääkis, et loomulikult oleks suuri töid parem teha aastaajal, mil enamik ööpäevast on valge. «Praegu aga vahetab Elektrilevi liinid ja postid ning meie tuleme järele,» lisas ta.

Rekonstrueerimistööde käigus on plaanis välja vahetada üheksa vanaaegset valgustit. Kolm neist paigaldatakse Reinu teele ning kuus Toome tänavale. «Irve tänav on pime sellepärast, et toide tuleb Toome tänava liini pealt,» selgitas Porro.

Vanad elavhõbedalambid vahetatakse uute naatriumlampide vastu, mis on mitu korda ökonoomsemad ning teevad tänava palju valgemaks.

Tööde kogumaksumust Porro veel öelda ei osanud, kuid lausus, et ühe valgusti hind ilma käibemaksuta on 120 eurot.

«Suvel on plaanis välja vahetada tänavavalgustus magalarajoonides ja kõrvaltänavatel. Peatänavatel olevate valgustite vahetamine jääb tõenäoliselt järgmisse aastasse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles