Elvast toodi igat värvi medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas peetud juudoturniiril kohtusid kõige pisemate tüdrukute kaalu alla 28 kilo avaringis õed Anete Ots (paremal) ja Eliise Ots. Õdedest noorem, Anete, lõpetas kolmanda ja vanem, Eliise, neljanda kohaga.
Elvas peetud juudoturniiril kohtusid kõige pisemate tüdrukute kaalu alla 28 kilo avaringis õed Anete Ots (paremal) ja Eliise Ots. Õdedest noorem, Anete, lõpetas kolmanda ja vanem, Eliise, neljanda kohaga. Foto: Erakogu

Nädal enne täna peetavaid Eesti noorte meistrivõistlusi Elvas oma valmisolekut kontrollimas käinud Viljandi judokad kogesid seal nii õnnestumisi kui altminekuid.

Eelmisel laupäeval rahvusvahelisel turniiril «Elva Judo Open» osalenud üheksa Viljandi spordikooli ja Taifu klubi sportlast teenisid hulga peale kolm eri värvi medalit ning kaks neljandat ja kaks viiendat kohta.

«Tagantjärele mõeldes jäid võistlusest veidi segased tunded. Kordaminekute kõrval oli ka altminekuid ja just nendelt, kellelt seda kõige vähem oodata oskas,» lausus Viljandi treener Viljar Kannel. «Iseenesest polnud tulemused pahad, aga miskit jäi ikka vajaka.»

Treener tundis rõõmu U-18 klassi kaalus alla 60 kilo võitnud Aivar Russki saavutuse üle. «Pärast ülirasket traumat ja pikka treeningpausi valmistas tema edukas tagasitulek head meelt,» ütles ta.

Kehakaalus alla 55 kilo hõbeda pälvinud Raido Õnnelt ootas Viljar Kannel esikohta. «Poisil ebaõnnestus finaal, kus lätlasest vastane talle äärmiselt ebasobiva stiiliga maadles,» selgitas ta, kuid lisas: «Ebaõnnestunud kohtumine näitas kätte, millega tuleb treeningutel rohkem vaeva näha.»

Kõige pisemate tüdrukute kaalus alla 28 kilo naasis Elvast kolmanda kohaga Anete Ots, kellelt samuti ootas treener veidi paremat kohta. Samas grupis lõpetas Eliise Ots võistluse neljandana.

Neljas oli ka kaalus alla 57 kilo võistelnud Pille-Riin Lahesalu. Tema maadlust sel turniiril nimetas treener tujutuks.

Kiidusõnu pälvis aga Madis Järv, kes poiste kaalus alla 34 kilo lõpetas viiendana.

«Madis näitas oma tegelikke võimeid. Teises ringis tuli tal küll hilisemale hõbemedalistile alistuda, kuid ta jätkas tublilt. Kahju vaid, et pronksikohtumiseks enam püssirohtu ei jagunud,» kõneles Viljar Kannel.

Treeneri tunnustavaid sõnu teenis teinegi viiendana lõpetanud noormees Tanner Saar. Audentese spordigümnaasiumis treeniv viljandlane kaotas kaks väga võitluslikku matši kohtunike häältega.

«Ehkki Tanner oli pronksiheitluses kindlasti ründavam osapool, on kohtunike otsus püha ja ülevaatamisele ei kuulu,» nentis Viljar Kannel.

Juba täna on kuus Viljandi judokat tatamil Tartus Eesti U-18 vanuseklassi meistrivõistlustel. Homme sealsamas peetavatel riigi täiskasvanute tiitlivõistlustel võitleb peale seitsme Taifu esindaja meistrimedalite pärast veel palju Viljandist sirgunud judokaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles