Talvine tantsupidu tõmbab joone alla

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari esimesel laupäeval tõmmatakse Viljandi talviste tantsupidude otsad kokku. Möödunud aastal tuli tantsima üle tuhande inimese.
Veebruari esimesel laupäeval tõmmatakse Viljandi talviste tantsupidude otsad kokku. Möödunud aastal tuli tantsima üle tuhande inimese. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe nädala pärast on Viljandi 15. talvine tantsupidu, mis jääb kõigi eelduste kohaselt viimaseks.

Korraldajate kinnitusel on pidu täitnud oma eesmärgi ja viinud pärimustantsu rahvatantsijate hulka. 1998. aastal Viljandis alustatud ettevõtmist on järgitud Ida-Viru-, Tartu-, Järva- ja Harjumaal.

«Põhimõtteliselt on Viljandi talvise tantsupeoga tõepoolest kõik,» ütles peo algataja ning peakorraldaja Vaike Rajaste. «Võimalik, et keegi hakkab midagi uut tegema, aga iga asi saab ükskord otsa ning ilus on lõpetada siis, kui kõik on hästi ja uued väljakutsed ootamas.»

Rajaste sõnul on alati hakkama saadud ja nakatatud teisi just seda oma eesti pärimustantsu tantsima.

Viimane pidu avatakse neljapäeval, 31. jaanuaril Sakala keskuses. Järgmisel päeval ehk reedel on kavas külaliskollektiivide kontserdid Viljandi linna koolides ja maakonna rahvamajades. Tänavu oodatakse külla tantsijaid Austriast ja Lätist.

Peo põhipäev on laupäev, 2. veebruar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles