Viljandi kunst läheb haamri alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kunstiklubi president Teet Lindma tõdeb, et kunstioksjoni idee on siinsetel kunstnikel meeles mõlkunud juba mõnda aega.
Viljandi kunstiklubi president Teet Lindma tõdeb, et kunstioksjoni idee on siinsetel kunstnikel meeles mõlkunud juba mõnda aega. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Teisipäeval toimub pärimusmuusika aida kohvikus kunstioksjon, mille korraldab Viljandi kunstiklubi. Oksjonihaamrit viibutab Tarvo Krall.

Haamri alla läheb üheksa Viljandi tegevkunstniku seitseteist tööd.

Väiksemaid kunstioksjoneid on Viljandis ikka toimunud poogituna mõne seltskonnaürituse külge. Eelolev Viljandi kunstnike tööde oksjon on tõenäoliselt esimene ja loodetavasti ei jää viimaseks.

Viljandis elavad ja töötavad kunstnikud, siin on vilgas kunstielu, mis üksikautorite puhul kulmineeruvad isikunäitusega. Toimuva oksjoni eesmärk ongi eelkõige tähelepanu juhtimine siinsete kunstnike tegevusele.

Oksjonil on esindatud järgmised autorid: Malle London, Enno Allik, Ülle Haab, Lilian Härm, Kai Mägedi, Kristel Mägedi, Linda Luhse, Evi Kaur ja Teet Lindma.

Viljandi kunstiklubi president Teet Lindma lausus, et idee oksjon korraldada oli mitmel kunstiklubi liikmel. Pärimusmuusika aida kohvik on Viljandi kultuurimaja kohviku kõrval arvestatav kohalike kunstnike tööde eksponeerimise paik ja sealsed omanikud pakkusid oma abi oksjoni korraldamiseks. "See on tänuväärne toetus, haudusime seda mõtet, aga viimane samm jäi ikka astumata," ütles Lindma.

Oksjonile esitatud tööde, alghindade ja tingimustega saab tutvuda kohapeal ja pärimusmuusika aida kohviku kodulehel. Oksjonil osalemiseks on vajalik eelregistreerimine ja sümboolse osavõtumaksu tasumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles