Männimäe tee jääb ehitamata

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem vohas Männimäe tee tarvis reservi jäetud maa-alal umbrohi, siis viimastel aastatel on sealt paar
korda suve jooksul niidukiga üle käidud.
Kui varem vohas Männimäe tee tarvis reservi jäetud maa-alal umbrohi, siis viimastel aastatel on sealt paar korda suve jooksul niidukiga üle käidud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus kavatseb Männimäe korter­elamuid garaažidest ja tööstuspiirkonnast eraldavale tühermaale rajada mänguväljakud, kergliiklusteed ja parkimiskohad.


Aastate eest linna suurimat elurajooni kavandades nägid projekteerijad mõnekümne meetri laiuses ja ligi kilomeetri pikkuses koridoris linnaosa peatänavat Männimäe teed, mis jätnuks praegu suure liikluskoormusega Riia maantee kõrvaltee staatusesse.


Et aga toonane plaan ei saanud tegelikkuseks, on tänava tarvis reservi jäetud ala seni tühjana seisnud, olles otseselt kasulik vaid neile männimäelastele, kes tavatsevad seal oma lemmikloomadega jalutamas käia.

Abilinnapea Rein Triisa sõnul otsustati linna uut üldplaneeringut koostades Männimäe tee väljaehitamise ideest lõplikult loobuda ning seati eesmärgiks rajada kõnealusesse kohta mitmeotstarbeline roheala.

Muu hulgas kavandatakse sinna rattasõiduks, rulluisutamiseks ja jalutamiseks sobiv kergliiklustee, väikelaste mänguväljakud ja paar palliplatsi ning parkimiskohad elanike sõidukitele. Korteriühistute esindajad on rääkinud vajadusest luua korralikult piiritletud ja märgistatud loomade jalutusala.

«Tegu on viimase suurema lubadusega, mis pärast eelmisi valimisi koalitsioonilepingusse kirja sai, kuid millega me pole seni jõudnud tegelda,» lausus Triisa. «Nüüd võtab arhitektuuri- ja planeerimisamet asja ette ning koostab detailplaneeringu. Pärast seda saame uuesti lähikonnas paiknevate korteriühistute esimeeste poole pöörduda ja oma mõtteid täpsemalt tutvustada.»

Esimest korda kuulasid linnavalitsuse esindajad ühistute juhtide sellekohaseid ettepanekuid eelmise aasta lõpul.

Abilinnapea möönis, et paberimajandus ja muu sellega seonduv asjaajamine nõuavad oma aja ning seetõttu pole tõenäoline, et lähema paari suve jooksul kõnealuses paigas midagi muutuks. Samuti ei ole tööde tegemiseks veel raha otsitud. Küll aga pidas Rein Triisa tõenäoliseks, et kopp lüüakse maasse 2011. aastal.

Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
neljapäevasest paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles