Börsilt elektri ostmine osutus odavamaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel on jaanuari esimesel poolel börsilt ostetud elekter olnud kümme protsenti odavam kui fikseeritud hinnaga variant.

Energiaturg.ee võrdles statistika põhjal kaht kõige populaarsemat paketti: Eesti Energia fikseeritud hinnaga aastapikkust ja 220 Energia börsihinnaga ettemaksuta paketti. Aritmeetilisele keskmisele tuginedes selgus, et jaanuari esimesel poolel oli muutuvhinnaga pakett kümme protsenti odavam.

Korteril aastase tarbimisega 1750 kilovatt-tundi oli börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt 44 senti odavam. Eramus tarbimisega 10 000 kilovatt-tundi maksaks tarbija fikseeritud paketiga keskmiselt 2.54 eurot rohkem ning elektriküttega eramus, mille aastane tarbimine on 22 500 kilovatt-tundi, oli hinnavahe keskmiselt 5.71 eurot. Vaadeldi üksnes elektri maksumust ilma võrgutasude ja aktsiisideta ning hindade arvutamisel oli aluseks Elektrilevi tüüpkoormusgraafik.

«Enamik tarbijaid valis küll fikseeritud hinnaga paketi, kuid kindlasti tasub jälgida elektrimüüjate hinnamuudatusi ja pakettide erinevusi, sest suurema tarbimismahu korral võib hinnavahe tulla märgatav. Nii Eesti Energia kui 220 Energia on ka pärast aastavahetust oma hinnapakette muutnud,» selgitas portaali tegevjuht Moonika Kukke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles