Postkontori tänane kolimine avab tee lammutajatele

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi postkontor töötas eile viimast päeva vanas kohas (ülemine foto) ning homme avatakse teenindussaal bussijaamahoones Knopka kaupluse ja Auna kullaäri vahel.
Viljandi postkontor töötas eile viimast päeva vanas kohas (ülemine foto) ning homme avatakse teenindussaal bussijaamahoones Knopka kaupluse ja Auna kullaäri vahel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi postkontor on täna suletud ning homme tuleb klientidel seda otsida juba praegusest kohast mõnisada meetrit eemal asuvast bussijaamahoonest.

Seitse postkontori töötajat alustavad homme tööd teenindussaalis, kus nende käsutuses on mitu korda vähem ruumi kui seni. «Saame hakkama ja mahume ära,» kinnitas Eesti Posti avalike suhete esindaja Inge Suder. «Arvestame, et jääme sinna seitsmeks kuuks ja siis kolime remonditud ruumidesse tagasi.»

40 kandekeskuse töötajat, kelle hulgas on nii kirjakandjaid, kullereid kui autojuhte, kolivad samal ajal Reinu teele kunagisse bowling’usaali. Nemad jäävad sinna tööle pikemaks ajaks, sest kandekeskust Eesti Postil kesklinna tagasi tuua kavas pole.

«Kandekeskus on koht, kust kirjakandjad tööle lähevad,» selgitas Suder. «Kliendil pole sinna asja, sest ka pakke saab endiselt kätte postkontorist.»

Maja valmib sügisel

Kui esialgse kava järgi tahab Eesti Post postkontori tagasi kolida juba septembris, siis Centrumi kaubanduskeskusele juurdeehitist kavandava firma RR Haldus esindaja Riho Maisa sõnul uus maja tõenäoliselt nii kiiresti ei valmi. «Tahaks sügiseks jõuda, aga kuud öelda ei saa,» tunnistas ta.

Kahekorruselise hoone ehitajaks on omanikud valinud Viljandi firma VMT Ehitus. «Oleme Viljandi ettevõte ja eelistame omasid,» lausus Maisa.

RR Haldus kavatseb veebruaris praeguse postkontori hoone lammutada ja rajada selle asemele uue kaubamaja, mis ühendatakse kahel korrusel praeguse Centrumiga. Ehkki juriidiliselt on tegemist eri hoonetega ja ka nende omanikud on erinevad, tekib linnapilti üks suur maja. Juurdeehitises leiavad endale koha Selveri toidukauplus ja postkontor. Riho Maisa kinnitust mööda on ruumi veelgi ning käivad läbirääkimised teiste rentnikega.

Selver on juba alustanud uue kaupluse juhataja otsimist. Aasta lõpul leiab seal tööd 25 müüjat.

Centrum ostis Eesti Postilt

Aktsiaselts Viljandi Centrum ostis postkontori hoone Eesti Posti käest 2011. aasta detsembris ja maksis selle eest 561 000 eurot. Riho Maisa seletuse kohaselt ei võtnud hoone omanik seda riski, et ostetud maja lammutada ja sinna uus ehitada. Selleks loodi firma RR Haldus, mille omanikud on Rauno Tuula ning ühe varahaldusfirma kaudu Tiit ja Riho Maisa.

Eesti Posti kinnisvarakomisjoni esimees Kalle Kasekamp on «Sakalale» selgitanud, et Tallinna tänava ääres aadlipreilide pansionaadi ja Centrumi vahel seisev hoone ei vastanud enam postifirma vajadustele, sest oli liiga suur.

Postkontori hoones on ruumi üle 1600 ruutmeetri ning seda üritati müüa kolm aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles