Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kliinikum tõstab tasusid

Tartu ülikooli kliinikumis on alates järgmise nädala esmaspäevast ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu 5 eurot ja voodipäevatasu 2.50 eurot.

«Ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu kehtib ka erakorralise meditsiini osakonnas ning voodipäevatasu võetakse kuni kümne kalendripäeva eest ühe haigusjuhtumi korral,» teatas kliinikumi pressiesindaja.

Muudatus tuleneb riigikogus mullu detsembris vastuvõetud ravikindlustuse seaduse muutmise seadusest.

Kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul olid seni kehtinud visiidi- ja voodipäevatasud püsinud muutmata kümme aastat. Selle aja jooksul on tunduvalt tõusnud tervishoiuteenuse osutamisega seotud kulud, samas on kulude hinnatõus haigekassa hinnakirjas suuresti katmata jäänud.

Uued tasu määrad võimaldavad kliinikumi teatel osaliseltki kompenseerida mitmesuguste kulude kasvu.

Riikliku lennufirma päästmiseks head plaani pole

Eile riigikogu infotunnis küsimustele vastuseid andes ütles peaminister Andrus Ansip, et praegu pole head ideed, kuidas riigile kuuluvat lennufirmat Estonian Air päästa.

«Meil ei ole praegu väga korralikku plaani A ja kui pole plaani A, siis ei ole meil mõtet loota, et kellelgi on plaan B, C, D ja E juhuks, kui plaan A ei realiseeru,» tähendas Ansip.

Nimelt oli Keskerakonna fraktsiooni liige Aivar Riisalu tahtnud teada, kas Eestil on plaan juhuks, kui Euroopa Komisjon peaks tunnistama Estonian Airile antava laenu riigiabi reeglite vastaseks.

Praegust plaani Estonian Airi majandusraskustest päästmiseks hindas Ansip võrdlemisi hapraks ja sõltuvaks suuresti Euroopa Komisjoni otsusest riigiabi seaduslikkuse kohta. Ta lisas, et Estonian Air ei ole olnud kunagi kasumit teeniv ettevõte ning seda on tulnud kogu aeg toetada kapitalisüstide ja laenudega.

Eesti kehtestab sisserände uue piirarvu

Siseministeerium tegi eile valitsusele ettepaneku kehtestada tänavuseks sisserände piirarvuks 1062 inimest, mis on 0,075 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast.

Mullu seadis valitsus piirarvuks 1008, mis moodustas elanikkonnast samasuguse protsendi. Piirarvu alusel andis Eesti riik 581 elamisluba, kasutamata jäi 427 piirarvu alla käivat elamisluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles