Viiratsi asub Kalmetu kooli uuendama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmetu põhikool
Kalmetu põhikool Foto: Elmo Riig / Sakala

Viiratsi vallavolikogu võttis märtsis vastu 50,6 miljoni krooni suuruse eelarve.


Vallavanem Väino Luik nentis, et tegemist on kitsa aja eelarvega. «Riigi raha vähendamise tõttu jäi meil umbes 7 miljonit krooni vähemaks,» ütles ta. Mullune eelarve oli 58,1 miljonit krooni.



«Kõige raskemalt mõjub teederaha vähendamine,» nentis Luik. «Eelmisel aastal saime selleks 2,1 miljonit, tänavu ainult 550 000 krooni.»



Kui mullu oli teedele vallaeelarves ette nähtud 5,1 miljonit, siis tänavu on 2,6 miljonit krooni. «Ega me tänavu peale hööveldamise teedele muud teha saa,» rääkis vallavanem. «Eelmisel aastal soetasime teehöövli ja korraliku traktori teeäärte niitmiseks.»



Teehooldusmasinate liisingu katteks kulub Luige sõnutsi 520 000 krooni. 300 000 krooni läheb uue elamurajooni teede ja tänavate korrastamiseks ning 200 000 krooni Valma infopunkti juurdeehitise omaosaluse katmiseks.



Mullu laekus Viiratsi vallas üksikisiku tulumaksu 25,9 miljonit krooni, tänavu loodetakse saada 22,6 miljonit krooni.



Veel kärbetest rääkides ütles Luik, et kõikidel allasutustel on kulutusi kahandatud vähemalt kümme protsenti. Samuti on lisatasusid ära võetud. «Usun siiski, et saame normaalselt hakkama. Koondamisi pole tehtud ja kõik inimesed on tööl.»



Väino Luik täpsustas, et eelarvesse pole arvestatud Kalmetu kooli juurdeehitust ja remonti. Et selleks on KOIT-kava kaudu raha antud, algavad tööd kindlasti tänavu. «Praegu käib projekteerimine. Kui see lõpeb, kuulutame ehitaja leidmiseks välja riigihanke,» lausus ta.



Seda, kui palju ettevõtmine raha nõuab, ei osanud vallavanem veel öelda. «Aasta tagasi arvasime, et see läheb maksma 20 miljonit. Nüüd on see ehitusspetsialistide hinnangul 12-13 miljoni krooni suurune projekt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles