Viljandi hakkab täna uuesti laululava ehitajat otsima

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus tahab laululava aasta lõpuks valmis saada. Muudatused, mida arhitektuurivõistluse võidutöös tehti, muudavad projekti välisilmet üsna vähe.
Viljandi linnavalitsus tahab laululava aasta lõpuks valmis saada. Muudatused, mida arhitektuurivõistluse võidutöös tehti, muudavad projekti välisilmet üsna vähe. Foto: Arhitektuuribüroo Kadarik Tüür

Viljandi linnajuhid said reedel arhitektilt laululava uue projekti, mille ehitamise hind peaks projekteerija ja linnavalitsust nõustanud ehitusfirma esindaja meelest jääma soovitud piiridesse.

Juba täna kuulutab linnavalitsus ehitaja leidmiseks välja uue riigihanke. 7. veebruaril avatakse pakkumistega ümbrikud ning linnapea Loit Kivistik loodab, et tagasilöögist hoolimata saab laululava 1,5 miljoni euro eest aasta lõpuks valmis.

Uus katse

Lauluväljaku ehitaja loodeti leida juba eelmise aasta lõpul, kuid siis korraldatud konkurss näitas, et ehitus läheks maksma vähemalt kolmandiku võrra rohkem, kui linnal on raha. Linnavalitsus andis seepeale projekti arhitektile tagasi ja palus seda muuta nii, et lauluväljaku saaks 1,5 miljoni euro eest valmis teha.

Reedel jõudis projekt arhitektuuribüroost Kadarik Tüür raekotta tagasi ning linnavalitsuse liikme ja Viljandi ehitusfirma VMT Ehitus tegevjuhi Villu Maamäe esmase hinnangu järgi peaks see nüüd Viljandile sobima.

«Olen projektiga tutvunud põgusalt, aga tundub, et suurem osa minu mõtetest, kuidas ehitust odavamaks saada, on sinna sisse viidud,» lausus Maamägi eile pärast linnavalitsuse istungit.

Linnapea Loit Kivistiku selgituse kohaselt on pisut muudetud kõlakoja kuju. «See on endiselt lehtrikujuline, aga selle lõpus olnud ristkülikust on nüüd loobutud,» kirjeldas ta.

Koondatud on ka rohkem kui pooled istekohad. Kui esiotsa pidi neid tulema 2000, siis nüüd on neid 850. Ülejäänud osa kaetakse muruga. Kõlakoda katma pidanud vaskplekk on asendatud tsingitud plekiga.

Ehitus algab märtsis

Loit Kivistik avaldas lootust, et 7. veebruariks saadakse ehitajatelt pakkumised. Neist parim kinnitatakse 11. veebruaril ning töö võiks alata märtsis. Laululava ehituse lõpp on endiselt kavandatud novembrisse.

Eile tunnistas linnavalitsus esimese konkursi tulemused nurjunuks. Siis sai linnavalitsus kümme pakkumist, millest odavaim oli 600 000 euro võrra kallim kui eelarves kavandatud.

Soodsaima pakkumise esitas toona Viljandi firma VMT Ehitus, mille juht Villu Maamägi tunnistas, et tegi isegi tegelikust odavama pakkumise. «Arvestasime võimalusega, et saame talvel ehitama hakata,» selgitas ta. Algul pidi ehitus algama 1. veebruaril.

Maamägi kinnitas, et VMT Ehitus kavatseb ka teisele konkursile oma pakkumise esitada.

Viljandi linnavalitsusel on laululava ehitamiseks eelarves 1,5 miljonit eurot. Sellest pisut üle miljoni peaks linn saama Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt, kellele on rahataotlus juba esitatud. 300 000 eurot peab linn leidma ise ning 150 000 euroga on lubanud Viljandit toetada maakonna omavalitsused. Tegemist on Viljandi selle aasta suurima ehitusega.

Lauluväljakule tulevad kõlakoda, olmehooned ja trepid, rajatakse teed ning haljastus. Kõlakoja ehitamise kõrval on teine suur töö laululava mõisapoolsesse külge valli rajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles