Õppejõud pälvis džässipreemia

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Agan on osalenud paljudes ansamblites ja löönud kaasa suure hulga stuudiosalvestiste valmimises.
Ain Agan on osalenud paljudes ansamblites ja löönud kaasa suure hulga stuudiosalvestiste valmimises. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna professor, kitarrist ja õppejõud Ain Agan saab džässiedendaja auhinna, mis antakse välja esimest korda.


Auhinna eesmärk on tunnustada üksikisikut või organisatsiooni, kes on oma tegevusega andnud suure panuse džässmuusika tutvustamisse ja arendamisse Eestis.

Auhinna teine peapretendent oli Viljandi staažikas kontserdikorraldaja Aivar Trallmann.

«Nende kahe mehe vahel oli päris kõva rebimine,» tunnistas festivali «Jazzkaar» peakorraldaja Anne Erm. «Aivar Trallmanniga on «Jazzkaar» pikalt koostööd teinud, Ain Agan on jällegi väga tubli olnud pedagoogilises töös. Mõlemad mehed võtavad asja väga tõsiselt.»

Aivar Trallmanni sõnul on Ain Agan viimastel aastatel äärmiselt palju korda saatnud.

«Ma ei pea silmas mitte inult ametlikku pedagoogitööd ja kontserttegevust, vaid DVD-sarja «Eesti improvisatsioonid»,» kõneles Trallmann. «Juurde tuleb liita veel Viljandi kitarrifestivali käivitamine ja palju selliseid nüansikesi, mida esmapilgul ehk ei märkagi.»

Muusikutöö ja kultuuriakadeemia õppetooli juhtimise kõrvalt korraldab Ain Agan mitut festivali ja juhib Viljandi džässiklubi.

«See džässi ja maailmamuusika ühendamine, mida kultuuriakadeemias proovitakse, on kindlasti perspektiivikas suund,» ütles Anne Erm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles