Üks hinnatõus toob järgmise

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnapea Loit Kivistiku sõnul on linna­asutused sunnitud teenuste hinda kergitama, sest Eestis on hinnatõusudest tekkinud lumepalliefekt ja linn ei tuleks lisarahata toime.

Viljandi asutustest tõstavad osalustasu huvikoolid ja lasteaiad. Hinda kergitab ka linnale kuuluv Viljandi Veevärk. Linnapea Loit Kivistik, miks on vaja hinda tõsta?

Vee hinda ma ei kommenteeri, sest see on ettevõtte nõukogu otsustada. Lasteaedade ja huvikoolide hinnatõusu põhjustab mitu komponenti. Kui tõuseb küttehind kodudes, tõuseb see ka linnale kuuluvates asutustes. Kui tõuseb vee või elektri hind kodudes, tõuseb see ka lasteaedades.

Tänavu kasvatasime linna töötajate palgafondi viis protsenti ja seetõttu pidime ka lapsevanemate osalustasu tõstma. Huvikoolides oli hinnatõus protsentuaalselt tõesti suur, aga rahas polnud see karjuvalt suur.

Hinnad tõusevad praegu kõikjal ning kogu elu muutub kallimaks. Kas see on linnavalitsusse toonud rohkem sotsiaaltoetuste küsijaid?

Seni mitte. See hakkab välja paistma tõenäoliselt veebruaris, kui kohale jõuavad  jaanuari elektriarved.

Olen suhelnud paljude inimestega ega saa öelda, et midagi oleks sel aastal hüppeliselt muutunud. Samas näeme ju iga päev, et inimestel on hakkamasaamisega raskusi.

Kas linnal on veel plaanis mõnd tasu kergitada? Näiteks koolides toiduraha?

Ei. Selle peale pole mõelnudki. Meil on summa fikseeritud ja me ei kavatse seda muuta. Keegi ei mõtle ka näiteks pensionäride ja õpilaste sõidusoodustusi vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles