Õpistu peab sünnipäeva

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Peeter Kümmel

Homme tähistatakse Viljandi pärimusmuusika aidas August Pulsti õpistu viiendat aastapäeva ja August Pulsti 124. sünniaastapäeva.

Tutvust saab teha rahvapillide ja laulumängudega ning nautida August Pulsti õpistu õpetajate ja õpilaste aastapäevakontserti. Õpitubades ja meistriklassides näitavad muusikud huvilistele pillimängunippe.

Pärimusmuusika õpetamiseks ja propageerimiseks ellu kutsutud õpistu korraldab kursusi ja ringe, koolikontserte ning muusikalaagreid noortele. Näiteks möödunud aastal anti 64 koolikontserti ning osa sai nendest ligi 5000 õpilast.

Pärimusmuusikaõpet pakkuv vabahariduskool August Pulsti õpistu on nime saanud vanavarakoguja ja eesti muusikalise pärandi jäädvustaja

August Pulsti (1889—1977) järgi. Õpistu tegutseb pärimusmuusika aidas Viljandis.

Laupäeval ootavad huvilisi ees viiuli, lõõtsa, Hiiu kandle, näppepilli, parmupilli, torupilli ja väikekandle ning regilaulu õpitoad ja meistriklassid, kus on võimalik õppida uusi nippe, lugusid ja laule.

Kell 13 algab aida suures saalis kontsert, mis tutvustab vahetult eesti pärimusmuusikat ja pille. Kontserdi panevad elama inimesed, kes armastavad väga pärimusmuusikat ning nakatavad kuulajaid oma pühendumuse ja kogemustega.

Annika Mändmaa ja Janne Suits ootavad nii suuri kui väikseid ning nii kogemustega kui algajatest laulumängijaid kell 15 laulumängude õpituppa.

Kell 17 algaval kontserdil mängivad õpitubade pilliõpetajad ja võimaluse korral ka õpitubades osalenud mängijad. Õhtujuhid on Ants Johanson ja Sofia Joons. Nad räägivad lähemalt suurel pildil varju jäänud mehest August Pulstist ja toovad välja tema isiksuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles