Hambaarstid tähistasid uue töökoha valmimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku hambaravis tööd alustavad arstid ja assistendid. Pildilt puudub Sirle Arumäe.
Uku hambaravis tööd alustavad arstid ja assistendid. Pildilt puudub Sirle Arumäe. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile keskpäeval põlesid Viljandis Uku keskuse teisel korrusel värskelt valminud ruumides küünlad ja kõlisesid klaasid: hambaarstid ja nende assistendid kuulutasid oma uue kabineti avatuks.

Et jõuda Uku hambaravisse, tuleb kõndida kaubanduskeskuse kõrval asuva parkla lõppu ja keerata ümber nurga. Väikesest uksest pääseb koridori, kust viib trepp teisele korrusele. Esimene vasakul avanev uks kannabki silti «Uku Hambaravi».

Hambaarstide ja patsientide käsutuses on seal veidi üle saja ruutmeetri: kolm kabinetti, ooteruum, registratuur, personali puhketuba ja sterilisatsiooniruum.

«Algul oli siin ainult üks suur ruum, kuid meie tellimusel tegi ehitaja sellest mitu eraldi kabinetti,» kõneles raviasutuses tööd alustav hambaarst Eve Haki. «Ka sisustus on täiesti uus ning vastab kõigile tänapäeva nõuetele.»

Värskelt valminud ruumides hakkab tööle kuus hambaarsti: Maaja Anderson, Laine Parrest, Andra Miländer, Marika Olev, Eve Haki ja ortodont Sirle Arumäe. Viimasena mainitu on praegu emapuhkusel.

Arste abistavad assistendid Ruth Lehes, Angela Rinaldi ja Viktoria Härmik.

Kõik eespool nimetatud töötasid varem Viljandi hambakliinikus. Nüüd on nende tööandja osaühing Uku Hambaravi, mille omanikeks on kuus asutuses töötavat hambaarsti ja veel kaks isikut.

Arstid iseloomustasid end kui seltskonda, kellel on ühised mängureeglid, mis meeldivad neile kõigile. Otsused langetatakse koos ja demokraatlikult.

Eve Haki sõnul tehakse uues kohas nii hambaravi, kirurgiat kui proteesimist. Pärast ortodondi tööleasumist saab kasutada ka tema teenuseid. «Kui patsiendil on vaja  spetsiifilist ravi, suuname ta asjatundja juurde,» ütles Haki.

Arstid plaanivad tööd alustada järgmisel nädalal.

«Kõik on valmis, kuid ootame veel tegevusloa saabumist — see peaks meieni jõudma kohe nädala algul,» kõneles Eve Haki. Ta kinnitas, et kliendid juba helistavad ning esimese kahe nädala ajad on peaaegu kinni.

Arstide ütlemist mööda peaksid hinnad nende asutuses jääma samale tasemele mis varasemas ravikohas ning proteese soovivatel pensionäridel säilib selleks riiklik soodustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles