Juhtkiri: Täitke lastele antud lubadus!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusselts Seesam on lubanud heategevuse korras Viljandi Kiigepargis püsti panna ainulaadse liivaga mängimise atraktsiooni.
Kindlustusselts Seesam on lubanud heategevuse korras Viljandi Kiigepargis püsti panna ainulaadse liivaga mängimise atraktsiooni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kindlustusselts Seesam on lubanud heategevuse korras Viljandi Kiigepargis püsti panna ainulaadse liivaga mängimise atraktsiooni, mida saavad kasutada ka ratastoolis poisid ja tüdrukud.


Selle üle, kas mängukoha eest välja käidav 50 000 krooni on firmale suur või väike summa, võib vaidlema jäädagi. Arvestades, kui vähe on neid ettevõtteid, kes oma vara korras hoidmise kõrval on aidanud avalikku linnaruumi paremaks muuta, on Seesami tegu igal juhul eeskujulik. Ja lõppude lõpuks ei saa kõike rahas mõõta.

Viljandi on juba mõnda aega kandnud laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit. Tõepoolest, meil on turvaline ja mitmekesiseid vaba aja veetmise võimalusi pakkuv maakonnakeskus, kus on hea kasvada.

Samas tuleb möönda, et mänguväljakute korrastamisse ja uute ehitamisse pole omavalitsus investeerinud nii palju kui vaja. Kohti, mis kasutuseta seisavad, kuid kus võiks paikneda lastele mõeldud atraktsioonid, on omajagu. Senisest palju rohkem tähelepanu tuleks pöörata elamurajoonidele.

Kui mullu algas Arkaadia aia promenaadi ehitus, lubasid linnajuhid, et sellest saab tõeliselt lastesõbralik koht. Praegust pilti vaadates võib aga väita, et nad valetasid, sest tegelikult ahvatlevad seal mudilasi ainult karussellid.

Kõige rumalam on see, et algses lahenduses ette nähtud ronimiskohtadest on saanud betoonpõranda kohale asetatud arusaamatu otstarbega metallkonstruktsioonid, mis siiski meenutavad ronimispuid ja tekitavad nende lähedusse jalutama sattunud peredes vaid küsimusi.

«Sakala» loodab, et linnavalitsus peab siiski oma sõna ja leiab võimaluse, kuidas Arkaadia aed lastesõbralikuks muuta. Parim oleks rajada omanäoliste mängukohtade ja kiikedega tee promenaadi ja Bonifatiuse gildi maja vahele. Kohti, kust selleks malli võtta, on küllalt, kas või Lätist Cesisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles