Järvejooks on murdmas osavõtjate rekordit

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelregistreerimine suurjooksule ümber Viljandi järve on olnud varasemate aastatega võrreldes tunduvalt innukam. Selle põhjal eeldavad korraldajad, et mullu püstitatud lõpetajate rekord ületatakse.
Eelregistreerimine suurjooksule ümber Viljandi järve on olnud varasemate aastatega võrreldes tunduvalt innukam. Selle põhjal eeldavad korraldajad, et mullu püstitatud lõpetajate rekord ületatakse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelregistreerimine 1. mail aset leidvale ümber Viljandi järve jooksule on olnud agaram kui mullu: eile pärastlõunaks oli oma osavõtust teada andnud üle 2200 inimese.


Üritust korraldava Viljandimaa spordiliidu spetsialisti Katrin Mauringu sõnul on eelregistreerimise esimeses voorus suur osa olnud neil, kes sel jooksul varem kaasa teinud pole.



Registreerimise teine voor kestab 27. aprillini. Pärast seda tõuseb osavõtutasu poole võrra. Teise vooruga lõpeb ka interneti vahendusel registreerimine.


Mullusel ümber järve jooksul jõudis finišisse 2249 jooksjat, mis märkis osavõtjate rekordit.



«Praeguse eelregistreerumise põhjal võib eeldada uut rekordit,» lausus korraldusmeeskonna juht Ilmar Kütt ning lisas, et korraldajad jälgivad registreerumist väikese hirmu, samas ka uhkusega.



Et tänavu on selle Eesti pikima ajalooga rahvaspordiürituse 80. aastapäev, kingitakse lõpetajatele spetsiaalne medal: sajale esimesele veidi suurem, kolmele tuhandele järgnevale mõnevõrra pisem.



«Medaleid on kokku 3100, hilisemad finišeerujad võivad sellest ilma jääda,» märkis Ilmar Kütt.



Lisaks on Viljandi linnapea ja volikogu esimees pärast juubelijooksu kutsunud vastuvõtule kõik selle jooksu võitjad.



Katrin Mauring nentis, et jooksu finiš on traditsiooniliselt staadionil, ehkki seal käivad praegu ehitustööd.



«Staadionil tuleb osalejatel joosta küll kinnipressitud killustikul, ent paremat lahendust tänavu pole,» tõdes ta.



Mauringu sõnul on praegu veel lahtine rajarekordi omaniku Pavel Loskutovi osavõtt. Samas kinnitas ta, et mullust võitu tuleb kaitsma venelanna Natalija Sokolova ja tõenäoliselt on kohal ka 2005. aasta võitja Aleksei Sokolov. Samuti on registreerunute seas palju varasematel aastatel kõrgeid kohti pälvinud mehi ja naisi.



«Suur huvi on eelmisel aastal esimest korda peetud võistkondliku mõõduvõtu vastu,» teatas Katrin Mauring.



Selles arvestuses osalevate klubide, ettevõtete ja ühenduste nimistu küündib praegu tema sõnul poolesajani.



Korraldajate arvates suurendab sportlaste huvi ürituse vastu ka asjaolu, et teist hooaega jagatase siin ühtlasi Eesti murdmaajooksu pika distantsi meistrimedalid.


Tänavugi koos järvejooksuga teoks saavale energiakõnnile oli end eile pärastlõunaks kirja pannud üle paari­saja inimese.



Interneti vahendusel saab 80. suurjooksule registreeruda 27. aprilli keskööni aadressil

www.sportinfo.ee

, samuti kella 9—16 jooksu sekretariaadis Viljandi spordihoones. 28.—30. aprillini on võimalik registreeruda vaid sekretariaadis ning viimane võimalus end kirja panna on veel 1. mail kella 9—11 staadionil registreerimistelgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles