Rakvere teater tuleb kahe lavastusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosades on laval Tiina Mälberg ja Velvo Väli.
Peaosades on laval Tiina Mälberg ja Velvo Väli. Foto: Gabriela Liivamägi

21. jaanuaril saabuvad Ugalasse kaks seltskonda Rakverest.

Kell 12 saavad lapsed kaasa elada Muumitrolli ja tema sõprade seiklustele koguperelavastuses «Muumitroll ja Sabatäht». Kell 19 astuvad publiku ette direktor Kalugina ja statistik Novoseltsev legendaarses loos «Armastus tööpostil».

«Armastus tööpostil» on Eldar Rjazanovi üks populaarsemaid filme, mis kuulub kindlasti vene komöödiate kullafondi. 1972. aastal mängiti seda teatrile kohandatuna edukalt ka Rakvere teatris. Tookord kehastas statistikaameti raudse rusikaga direktrissi Kaluginat Viive Aamissepp ning tema statistikust kavaleri Novoseltsevit Feliks Kark. Nelikümmend aastat hiljem on lavastaja Peeter Tammearu ning peaosades Tiina Mälberg ja Velvo Väli.

Eldar Rjazanov on öelnud: «Minu filmid lähtuvad sellest, et sotsiaalselt väga raskel ajal ja ajal, mil riik on võlts, tasub loota ainult armastusele. Armastus ei tule iga inimese juurde ja armastamiseks ei ole teatavasti võimeline iga inimene. Ja kui armastus siiski tuleb ja inimene on võimeline armastama, on sellestki vähe — armastust peab oskama hoida. Ja mitte tund aega, vaid surmatunnini. Oskus armastada ja olla armastatud — see on omaette peatükk. Ma tahan oma filmidega anda lootust sel süngel ajal.»

Ehk peitub selles jutus ka vastus küsimusele, miks on «Armastus tööpostil» hoolimata teisest ajast ja ühiskonnast tähtis ka siin ja praegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles