Viljandi jääb turistidele põgusa peatuse kohaks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetusel käis Eestis hinnanguliselt 60 000 vene turisti, kellest rongiga saabus 7000. Viljandisse jõudis neist mõni üksik.
Aastavahetusel käis Eestis hinnanguliselt 60 000 vene turisti, kellest rongiga saabus 7000. Viljandisse jõudis neist mõni üksik. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kui Tallinn, Tartu ja Pärnu kihasid aastavahetusel vene turistidest, siis Viljandisse neid ei jagunud. Spetsialistide sõnul võiks idanaabreid siia peibutada kultuuriüritustega.

«Pärnu spaad on venelasi täis, aga meil ei ole midagi pakkuda,» nentis Viljandi turismiinfokeskuse infokonsultant Angela Aru. «Eks nad tule vastavalt sellele, kes, mida ja kus pakub.»

Tema sõnul on jõuludest alates keskusest läbi astunud paarkümmend venelast, kes on soovinud saada infot uusaastapidude ja vaatamisväärsuste kohta. «Kontsertide ja muude ürituste kohta on küsitud ja uuritud palju. Paraku seekord Viljandis konkreetseid pidustusi aastavahetusel ei olnud,» rääkis Aru.

Tema sõnul jagunevad infokeskuses käivad venelased kaheks: ühed, kes veedavad puhkust Tallinnas, kuid on otsustanud ka mujal Eestis ringi vaadata, ning need, kes on tulnud külla oma tuttavatele ja sugulastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles