Maavanem ootab vapimärgi kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa Vapimärk
Viljandimaa Vapimärk Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavanem ootab taas Viljandimaa vapimärgi kandidaate, ettepanekute esitamise tähtaeg on 8. veebruar.

Vapimärk on maakonna kõrgeim autasu Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega eriti silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule.

Vapimärgi asutas maavalitsus Eesti Vabariigi 85. aastapäeva auks. Seega on seni vapimärgiga tunnustatud kümmet inimest. Esimese neist sai kodu-uurija Enno Piir, eelmisel korral pälvis selle arvukate õpikute, koguteoste ja kodu-uurimuslike väljaannete autor, pikaaegne õpetaja ja ühiskonnategelane Heiki Raudla.

Ettepaneku vapimärgi andmiseks võivad teha kõik inimesed. Taotlus peab olema kirjalik, vabas vormis ning eraldi blanketti selleks vaja ei ole. Esitada tuleb kandidaadi ees- ja perekonnanimi, tegevusala, teenete kirjeldus ja andmed esitaja kohta.

Ettepanekuid kandidaatide kohta oodatakse 8. veebruariks kirjalikult Viljandi maavalitsuse kantseleisse (Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi) või e-posti aadressil info@viljandimaa.ee.

Viljandimaa vapimärgi andmise otsustab maavanema moodustatud nõukogu ning selle pidulik kätteandmine leiab aset maavanema, omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku korraldataval vastuvõtul, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

Viljandimaa vapimärgi statuudi leiate maavalitsuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles