Kindlustusseltsi kingitus võttis vormi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel esimest korda lasteaeda minev Mia Mägi käib Kiigepargi mänguväljakul tihti ning eelistab redelitel ronimise asemel mõnusalt liugu lasta.
Sügisel esimest korda lasteaeda minev Mia Mägi käib Kiigepargi mänguväljakul tihti ning eelistab redelitel ronimise asemel mõnusalt liugu lasta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mai lõpuks kerkib Viljandi Kiigepargi laste mänguväljakule ainulaadne atraktsioon, kuhu pääsevad mängima ka ratastooli kasutavad lapsed.


Eile kirjutasid kindlustusselts Seesam, Viljandi linnavalitsus ja osaühing Vivocard Plus alla lepingule, mille järgi valmib


õige pea mitmetasandiline liivaga mängimise kompleks. 49 914 krooni maksev atraktsioon on Seesami kingitus linnale siinse kontori avamise puhul.

Varakevadises arvamusküsitluses ütles selles osas oma sõna sekka ka linnarahvas, kes eelistas Vabaduse platsi kellale laste mänguväljaku arendamist Kiigepargis.

Viljandi linnavalitsuse keskkonna- ja haljastusspetsialist Reeme Remmelgas rääkis, et atraktsiooni valisid linna esindajad koos kindlustusseltsi töötajatega pärast seda, kui olid tutvunud mitme firma hinnapakkumise ja ehituslahendusega. Parima kava esitas Tartus tegutsev firma Vivocard Plus, kellega linnavalitsus on teinud koostööd ka varem.

Hinna kõrval sai otsustavaks mänguvahendi mitmekülgsus ja ainulaadsus.

«Niisugust atraktsiooni Viljandis veel pole ning ka teistes linnades ei ole mulle midagi sellist silma jäänud,» lausus Reeme Remmelgas. Ta lisas, et puitrajatis on põnev ning sobib disaini, materjali ja loomulikku tooni viimistluse poolest hästi pargi üldilmega.

Tosin aastat mängu- ja spordiväljakuid sisustanud firma on mõelnud ka liikumispuudega laste peale, kes pääsevad atraktsiooni madalamale platvormile mööda kaldpinda. Kõrgemale tasapinnale saab ronida trepist. Atraktsioonil on kaks kettidega tõstukit, kolm sõela ja renn, kus mudilased saavad liivaga möllata.

Aktsiaseltsi Seesam Rahvusvaheline Kindlustus turundusjuht Tiia Prööm ütles, et koostöö linnaga läks hästi ning otsus langetati üksmeelselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles