Liikluses jäi aastaga ohvreid vähemaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu ülejäänud Eestis, vähenes ka Viljandimaal mullu nii liiklusõnnetuste kui neis vigasaanute hulk.

Ainus surmaga lõppenud õnnetus oli mullu juuli lõpul Viljandi lähistel, kus kraavi sõitnud autost leiti hukkunud Rumeenia kodanik. Selle mehe surma täpset põhjust uurib Rumeenia politsei.

Kogu Eestis hukkus mullu liikluses 88 inimest, kellest iga kolmas oli jalakäija. Aasta varem oli 101 hukkunut. Viljandimaal jättis 2011. aastal liikluses elu kuus inimest.

Statistika järgi paranesid Viljandimaal mullu ka muud liiklusõnnetustega seotud näitajad. Inimvigastustega õnnetuste arv kahanes aastaga 59-lt 46-le. Mullu sai viga 67 inimest, aasta varem oli see arv 86. Raskete vigastuste hulk vähenes kaheksalt kahele.

Maanteeameti andmetel oli Eestis mullu iga kolmas liikluses hukkunu jalakäija ja neist pooled said surma pimedal ajal valgustamata maanteel liikudes.

Sõiduautot juhtides või selles sõites kaotas elu 42 inimest (aasta varem 56). Kaherattaliste sõiduvahenditega liiklejatele kujunes aasta varasemast veidi paremaks: surma sai 11 jalgratta, mopeedi või mootorrattaga sõitjat (aasta varem 18). Neli inimest hukkus bussis, veokis või traktorikabiinis (aasta varem üks).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles