Paalalinna koolimaja sai jupi jagu paremaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Paalalinna koolis oli eile eriline päev. Vähe sellest, et pärast kahenädalast jõuluvaheaega kõlasid majas taas laste kilked, serveeriti õppehoone juurde kerkinud uues sööklas esimene lõuna.

Mõni minut enne seda, kui kõige nooremate klasside poisid ja tüdrukud said vast valminud söögisaalis esimeste õpilastena noad ja kahvlid krõbedatesse kanakintsudesse ning kartulipüreesse torgata, maitsesid õppeasutuse direktori Aavo Palo kutsel sealsamas koolilõunat Viljandi linnavalitsuse ja ehitusfirma esindajad.

Enne sümboolset lindilõikamist rõhutas direktor, et söökla valmimisega avanes võimalus kogu koolipere ühe katuse alla kolida. Varem tegutses Paalalinna kool kahes majas, kuid pärast seda, kui mullune koolireform haukas asutuse küljest gümnaasiumiklassid, mahub see ära peahoonesse.

Korralik trepp kunstiklassi

Muu hulgas märkis Aavo Palo, et detsembris lõppenud ja 700 000 eurot maksma läinud tööde tulemusena muudeti mitme aastakümne eest pööningukorrusele mahutatud kunstiklass tuletõrjenõuetele vastavaks. Kui varem pidid õpilased sinna õpetaja Kaja Lepla tundidesse turnima mööda kitsast ja järsku raudtreppi, siis nüüd on selleks kolmanda korruse fuajeesse ulatuv betoonist astmestik. Lisaks sai kunstiklass korraliku varuväljapääsu.

Ehkki kõik avamisel sõna võtnud märkisid, et Paalalinna kooli ilme muutus tänu ehitusele ja remondile jupi jagu paremaks, möönsid nad, et linna kahe teise põhikooliga võrreldes vajab 1960. aastate keskel valminud maja veel üksjagu kõpitseminst.

Nii näiteks hüüavad värskenduskuuri järele trepikojad ja koridorid ning tänapäevastamist vajab keldrikorruse pikem tiib. Samuti on õhus küsimus, kas maja massiivseid tellisseinu oleks energia kokkuhoidmiseks vaja väljastpoolt soojustada.

Järgmised tööd on ootel

Linnapea Loit Kivistik lubas, et kitsastest rahalistest oludest hoolimata pingutab linn selle nimel, et Paalalinna kool välimuse poolest teistele järele aidata. «Tahame jõuda sinnamaani, kus saame rahuloluga tõdeda, et nüüd on kõik meie koolid korras,» lausus ta.

Kui sellel õppeaastal leiab Paalalinna kooli väike maja veel kasutamist riigigümnaasiumi ajutise pinnana, siis kevadest jääb see täiesti tühjaks. Mis põhjalikku remonti vajavast hoonest seejärel saab, on esialgu lahtine. Eeldusel, et selle vastu keegi huvi ei tunne, võib linn maja lammutada.

SELGITUS

LOIT KIVISTIK,
Viljandi linnapea

Ehkki juurdeehitis on väga ilus, ei saa me veel öelda, et Paalalinna kool on valmis. Kõpitsemist on siin üksjagu. Tahame jõuda sinnamaani, kus saame rahuloluga tõdeda, et nüüd on kõik meie koolid korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles