Valuoja koolimajas süttis pikendus­juhe

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul meenutasid ehitusjärgus koolimajas öist põlengut vaid õhutamiseks avatud kaks akent.
Eile hommikul meenutasid ehitusjärgus koolimajas öist põlengut vaid õhutamiseks avatud kaks akent. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Päästjad said neljapäeva viimastel minutitel teate, et Viljandis ehitamisel olevas koolihoones on põleng. Süttinud oli pikendusjuhe, mille kustutamiseks kulus kümme minutit.

Uue riigigümnaasiumi vana majaosa teisel korrusel oli keset ööd süttinud pikendusjuhe. Kohalesõitnud päästjad ühendasid juhtme elektrivõrgust lahti ja kustutasid põlengu kümne minutiga.

Tulekahjusid oli neljapäeval veelgi. Kell 15.42 said päästjad väljakutse Viljandis Pärnu maanteel asuvasse tööstushoonesse. Kui tuletõrjujad kohale jõudsid, põlesid kaarhalli katuse all olev soojustusvill ja laudis. Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks seina- ja laekonstruktsioone.

Tulekahju kustutati poole tunniga, inimesed kannatada ei saanud. Menetlusinspektori esialgse hinnangu järgi sai põleng alguse hooletust lahtise tule kasutamisest katuseehitustöödel.

Kell 12.29 tuli väljakutse Viljandis Leola tänaval asuvasse kauplusesse, kus oli tööle hakanud suitsuandur. Päästjate selgitusel tulekahju majas ei olnud ning alarmi oli käivitanud puhkeruumis mikrolaineahjus kõrbema läinud toit. Päästjad kontrollisid hoone üle ja tuulutasid ruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles