Viljandimaalased paistsid aasta loodusfotovõistlusel silma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani valla noormehe Villem Voormansiku teise koha töö
Suure-Jaani valla noormehe Villem Voormansiku teise koha töö Foto: Villem Voormansik

Pühapäeval kuulutati Tallinna linnahallis välja «Aasta looduse foto 2009» paremad ning rohkem kui 12 000 foto seas tõsteti nii täiskavanute kui noorte arvestuses esile Viljandimaa fotograafide töid.


Täiskasvanute maastikupiltidest leidis äramärkimist Viljandi fotograafi Eha Roosalu ülesvõte, mis on tehtud Valuoja orus ühel suvisel varahommikul.

Kategoorias «Inimene ja loodus» märgiti ära «Sakala» fotograafi Elmo Riigi pilt raielangist, mille kohal särab vikerkaar. Autor ütles, et läinud suvel maakodu lähedal avanenud vaatepilt läks talle hinge ning sümboliseerib Eesti looduse trööstitut seisu.

Kategoorias «Vormi mängud looduses» leidis äramärkimist viljandlanna Tiia Arumäe pilt jääpraost.

Noorteklassis oli edukas Suure-Jaani gümnasiumi üheteistkümnenda klassi poiss Villem Voormansik. Ta sai loomapiltide kategoorias teise koha keelt näitava jänese foto eest ning samas arvestuses märgiti ära tema pilt tõru püüdvast pasknäärist. Looduspiltide kategoorias leidis äramärkimist Villem Voormansiku lumekristallide foto.

Looduse Omnibussi ja Nordea panga korraldatud loodusfotovõistlusele saabus korraldajate sõnul üle ootuste palju pilte, rohkem kui kaksteist tuhat. Autoreid üle 1400.

«Loomulikult on nii suure tööde hulga puhul fotode tase erinev, kuid õnneks oli ka häid ja väga häid pilte rohkem kui kunagi varem,» vahendas žürii esimehe Rein Marani sõnu Looduse Omnibuss.

Sel aastal oli ka üks uus teema «Maailma loodus» ning seetõttu oli ka võistluse võitjaid, kes saavad auhinnaks Tantsiva Hundi, kolme võrra rohkem - nüüd juba viisteist. Aasta loodusfotoks tunnistati Jarek Jõepera pilt udulooris talvemaastikust Kanepi külje all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles