Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur lotovõit tuli Viljandimaale

Eesti Lotos käis võitu vormistamas Viljandimaal elav abielupaar, kes võitis 26. detsembril Viking Lottoga 313 795 eurot. Tegu oli lotomängu peavõidu ehk jackpot’iga, mis jagunes kaheks. Teine sama suur võit läks Norrasse.

Nagu vahendab meelelahutusportaal Delfi, ostis pileti keskealine naine ja esialgu oligi tema mees pereringis ainus, kes võidust teada sai.

Õnnelik võitja on Viking Lottot mänginud sellest ajast saadik, kui see Eestisse jõudis. Tal on alati olnud oma kindlad numbrid, kuid jackpot’i tabamus tuli arvuti juhuslikult valitud ehk pliks-plaks-kombinatsiooniga. («Sakala»)

Sotsiaal­-

demokraa­d­id kasvatavad ridu

Eesti parteidest kasvas aastaga enim, äriregistri andmetel 1381 liikme võrra, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liikmeskond.

Eelmise aasta algul ühines SDE Vene Erakonnaga Eestis, millel oli toona 1207 liiget. Seega on sotside liikmeskond kasvanud rohkem kui ainult selle erakonna liikmete arvelt.

Samas on Eesti suurima liikmeskonnaga partei endiselt Keskerakond, millel on alanud aasta esimese päeva seisuga 12 569 liiget. Teisel kohal on Reformierakond 11 518 liikmega ning kolmandal kohal Isamaa ja Res Publica Liit 9758 liikmega.

Sotsid on 5993 liikmega viiendal kohal, kohale nende ees platseerub 7863 hingega Konservatiivne Rahvaerakond.

Tallinlased sõidavad oma linnas tasuta

Tallinna linnavalitsuse liikmed käisid eile tutvumas tasuta ühistranspordi e-pileti süsteemi toimimisega, katsetasid trammis ja bussis ühiskaardi tuvastamist ning kinnitasid, et ühistransport püsib graafikus ja teenuse kvaliteedile ei saa midagi ette heita.

Linnavalitsuse hinnangul õigustavad end igati ka bussirajad, mis võimaldavad ühissõidukeil takistusteta ja kiiresti kulgeda.

Liiklusõnnetustes hukkus mullu 88 inimest

Politsei- ja piirivalveameti andmetel juhtus eelmisel aastal Eestis 1356 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus 88 ja sai vigastada 1681 inimest.

Nüüd on Eestis pärast 1947. aastat juhtunud kaks korda, et liikluses hukkub aasta jooksul vähem kui sada inimest. Tunamullu oli see kurb arv 79.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles