Iluvõimlejad tõid Tallinnast ja Inglismaalt karikaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus Viljandi spordikooli iluvõimlejat osalesid Londonis peetud võistlusel ning teenisid hulga võidukarikaid.
Kuus Viljandi spordikooli iluvõimlejat osalesid Londonis peetud võistlusel ning teenisid hulga võidukarikaid. Foto: Erakogu

Viljandi iluvõimlejad näitasid jõulukuul oma head taset kahel rahvusvahelisel võistlusel: 8. ja 9. detsembril Tallinnas peetud «Christmas Cupil» ja 15.-16. detsembril Inglismaa pealinnas asetleidnud «London Cupil».

«Christmas Cup» tõi kokku Eesti, Läti, Leedu, Ukraina, Itaalia ja Venemaa sportlasi. Kahe päeva jooksul jagati medaleid nii üksikharjutuste eest kui mitmevõistluses. Viljandi spordikooli õpilastel läks väga hästi: nad tõid koju hulga kõrgeid kohti.

Carmen Victoria Vender saavutas võistlusgrupi 2003 B vabakavas kolmanda ja rõngaharjutuses teise koha ning oli mitmevõistluses kolmas.

Grupis 2002 B tegi kaasa kolm viljandlannat. Grete-Liis Kändma sai vabakavas kolmanda ja rõngakavas esimese koha, mis andis talle kokkuvõttes mitmevõistluses pronksi. Keliis Lillemets oli vabakavas samuti kolmas, rõngakavas aga teine ja mitmevõistluses neljas. Keiti Lass lõpetas vabakava seitsmenda ja rõngakava neljandana ning tuli kokkuvõttes seitsmendaks.

Grupis 2001 B oli Cathlyn Eirand vabakavas kuues, rõngakavas teine ning mitmevõistluses neljas. Grupis 1999 B oli Lisa-Batricia Karu rõngaharjutuses esimene ja pallikavas teine ning koondtabelis tagas see talle mitmevõistluses esikoha.

Tugevamas ehk A-klassis oli Maria Elisabeth Soonik 2001. aastal sündinute arvestuses rõngakavas üheksas ja pallikavas kümnes ning Johanna Christina Peterson rõngakavas kümnes ja pallikavas kuues. Mitmevõistluse lõpetas Johanna Christina Peterson kümnenda ja Maria Elisabeth Soonik üheteistkümnenda tulemusega.

Liisi Vister oli 1998. aastal sündinute seas mitmevõistluses viies — rõngakavas tuli viies, pallikavas neljas ja kurikakavas teine koht.

15. korda peetud «London Cupi» turniirilt korjasid kuus Viljandi iluvõimlejat medaleid üksikkavades ning tõid koju ka neli mitmevõistluse võidu eest antavat karikat.

Grupis 2002 B saavutas Grete-Liis Kändma rõngakavas teise ja Keliis Lillemets kolmanda koha. Mitmevõistluses oli Grete-Liis Kändma teine ja Keliis Lillemets viies. Grupis 2001 B oli Cathlyn Eirand võidukas nii vaba- ja rõngakavas kui mitmevõistluses. 1999. sündinute B-grupis tegi Lisa-Batricia Karu parima esituse rõnga- ja pallikavas ning teenis ka mitmevõistluse võidutrofee.

Võidukarika ehk mitmevõistluse võidu pälvis Londonis ka kaks Viljandi A-grupi iluvõimlejat: Johanna Christina Peterson esitas oma vanuserühma parima rõnga- ja pallikava ning Liisi Vister oli parim rõnga- ja kurikakavas.

Esindusliku koosseisuga võistlusel pakkusid meie iluvõimlejatele peale kohalike konkurentsi Läti, Portugali, Iirimaa, Poola, Araabia Ühendemiraatide, Itaalia, Hispaania, Ungari, Prantsusmaa ja Venemaa sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles