Margus Hunt tõstis oma väärtust

Madis Kalvet
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuiast pärit Margus Hunt aitas oma ülikoolimeeskonnal alistada «Hawaii Bowlil» Fresno State’i ning ta valiti finaalkohtumise parimaks mängijaks.
Karksi-Nuiast pärit Margus Hunt aitas oma ülikoolimeeskonnal alistada «Hawaii Bowlil» Fresno State’i ning ta valiti finaalkohtumise parimaks mängijaks. Foto: Erakogu

Ameerika jalgpallur Margus Hunt aitas oma meeskonnal alistada «Hawaii Bowlil» Fresno State’i ning ta valiti finaalkohtumise parimaks mängijaks. See tõstis ta taas USA meedia ja kindlasti ka profiliiga NFL skautide huviorbiiti.

USA-s armastatakse Ameerika jalgpalli ja sel alal tegusid tegevad mehed pakuvad kõvasti kõneainet. 24. detsembril osales Karksi-Nuiast pärit Margus Hunt «Hawaii Bowli» tiitlimatšil Southern Methodist University (SMU) meeskonnas ning vedas selle 43:10 võidule favoriit Fresno State University üle. Nii kerkis ta Honolulus 30 000 pealtvaataja ees peetud kohtumise peakangelaseks.

Hunt murdis kohtumise jooksul kolmel korral maha vastaste mängujuhi, kahel korral järgnesid sellele punktid väravalöökidest ning korra tõmbas ta mängujuhi maha vastaste väravaalas, millega teenis meeskonnale kohe kaks punkti. Esimese poolaja lõpus hoidis Hunt ära veel Fresno meeskonna touchdown’i. Seejärel asusid vastased teda takistama juba mitmekesi.

Kõik see kokku viis niikaugele, et Hunt kui üks SMU säravamaid mängumehi valiti finaali parimaks ning see tõi ühtlasi kaasa USA portaalide kiidusõnad. Hunti on võrreldud isegi vanade kreeklastega, kes olid ühtaegu suurepärases füüsilises vormis ja haritud. Magistritöö kaitsmiseks valmistuva eestlase juures hämmastab ameeriklasi veel see, et ta mängib kõige muu kõrvalt ka klaverit.

«Me teadsime juba ammu, et kohtumine tuleb esmaspäeva õhtul. See oli siis ainus jalgpallimäng terves riigis ning tahtsime kõigile näidata, mida me oskame,» rääkis Margus Hunt «Hawaii Bowli» tiitlimatšist.

Kui eelmise hooaja lõpul kõneldi Margus Hundist järgmise aasta Ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) draft’i silmas pidades kui potentsiaalsest esimese ringi valikust, siis pärast sügisest ebastabiilset esinemist langes ta ennustustes teise või kolmanda ringi kandidaadiks. Nüüd on tema aktsiad taas tõusuteel.

Mitmes portaalis on juttu Hundi tugevustest ja nõrkustest. Tema eelisteks peetakse eelkõige head kiirust, tohutut jõudu, suurt kasvu, arenguruumi ning seda, et teda peab tihti valvama mitu meest. Miinuste poole peal mainitakse ebastabiilsust, statistiliselt kehvasti lõppenud hooaega ja rabedust. Eestlane ise on tunnistanud, et mängu suhtes tuleb tekitada loomulik instinkt.

Hundi edu Ameerika jalgpallis pakub seda rohkem kõneainet, et ta hakkas selle alaga tegelema alles neli aastat tagasi, olles 2006. aastal tulnud kettaheites ja kuulitõukes juunioride maailmameistriks. Samas sai kohe selgeks, et sellest võib tulla midagi suurt.

«Enne Hundi esimest kokkupuudet Ameerika jalgpalliga oli minu jaoks ainuke küsimus, kas ta on selleks ikka küllalt sitke. Esimesel korral seadsime talle üles lõksu ning tegime talle ka päris haiget, kuid ta tahtis edasi võidelda. Seejärel mõtlesin, et temast võib saada korralik mängija. Tema karjääri parimad päevad on veel ees,» rääkis SMU võistkonna peatreener June Jones.

«Ma ei teadnud, mida oodata, ja treener lasi mulle tõepoolest veidi haiget teha. Pärast treeningut riietusruumi minnes mõtlesin aga, et see on lõbus mäng,» lausus Hunt.

SMU ridades on Hundi mängud mängitud ja järgmisel korral jookseb ta väljakule 26. jaanuaril «Senior Bowlil», kuhu on kutsutud vaid ülikoolide parimad ja mida tuleb jälgima enam kui 800 NFL-i klubidega seotud inimest.

Üks Eesti spordi järgmise aasta oodatumaid sündmusi leiab aset aprillis: 25.—27. aprillini korraldatakse New Yorgis NFL-i draft ning Margus Hunt pääseb ülimalt suure tõenäosusega maailma populaarseimasse liigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles